fbpx

TAG Heuer Carrera «Tête de Vipère» Chronograph Tourbillon Chronometer

TAG Heuer ligger på ingen måte på latsiden og lanserer flere nye modeller under årets Baselworld. Den modellen jeg personlig kanskje syns er den mest spennende i Carrerra-kolleksjonen, er den sterkt limiterte utgaven som bærer det relativt omfattende navnet «TAG Heuer Carrera «Tête de Vipère» Chronograph Tourbillon Chronometer». 

«Tête de Vipère» er en utmerkelse som gis av institusjonen «Besançon Observatory» til klokker som utmerker seg innen presisjon. Historisk strekker «Tête de Vipère» seg tilbake til 1897, men den moderne varianten ble gjenopptatt i 2006 og har siden den gang gitt utmerkelsen til ca. 500 forskjellige klokker. Testene, som på noen måter kan sammenlignes med COSC, gjennomføres over en periode på 16 dager i flere ulike posisjoner og temperaturer. Testene gjennomføres på ferdig monterte klokker, fremfor på urverkene alene.

TAG Heuer selv peker på at det er 55 år siden man introduserte «Carrera»-kolleksjonen og at man derfor velger å hedre dette med denne utgaven som inkluderer både chronograf (stoppeklokke) og en tourbillon i form av urverket Heuer 02 T.

Annonse

Klokken blir videre limitert til 155 eksemplarer og leveres i en blå keramisk urkasse, hvor også bezel og horn er i samme materiale. De blå elementene går igjen flere plasser og utgjør, sammen med sort og grått, hovedfargene på klokken. Gjennom den åpne baksiden kan man skimte det særegne godkjenningsmerket til «Tête de Vipère», utformet som hodet på en slange. Pris er p.t. ikke oppgitt, men den blir nok relativt høy.

Personlig er jeg sjelden glad i klokker med åpen urskive, men med denne utgaven føler jeg at TAG Heuer treffer godt med både material- og fargevalg. Til tross for at klokken har et utall elementer og komplikasjoner, klarer de på en merkelig måte å lage en balanse som jeg syns gjør klokken spennende.

Mer informasjon kommer trolig på TAG Heuers nettsider ila. dagen!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.