fbpx

Zenith utvider DEFY-kolleksjonen!

Når det kommer til klokkemakeri som er fremtidsrettet og «utenfor boksen» har Zenith vært langt oppe og fremme de siste årene. Med introduksjonen DEFY Lab med sitt helt nye system for energilagring og overføring som ble lansert i fjor, samt sin DEFY El Primero 21 med nøyaktighet opp mot ett hundredels sekund, satte de DEFY-familien på kartet. Nå utvider de kolleksjonen med DEFY Classic.

Utvidelen av DEFY-serien er nok en naturlig utvikling, sett hen på det Zenith har bygget opp mot i løpet av fjoråret. Introduksjonen av DEFY Classic må derfor på ingen måte ses på som klassisk i ordets rette forstand, men mer klassiske varianter av svært fremtidsrettede klokker. For her bruker selskapet nye materialer som titanium i kasse og lenke. Classic-begrepet er kanskje mer myntet på det faktum at klokkene ikke har funksjoner utover dato og tidsvisning, som gir, i det minste i utgaven uten åpen skive, et langt mer klassisk utseende enn man tidligere har sett i DEFY-familien. Samtidig nikker Zenith lett bakover til langt mer klassiske utgaver med utformingen av visere, timemarkører og designelementer.

Som så vidt nevnt kommer klokkene i to utgaver med hhv. åpen (skeleton) eller lukket urskive. På utgaven med innsyn til verket har man beholdt timemarkørene, samt den ytre delen av det som er en blå urskive med «sunburst»-utseende. Utgaven med lukket skive forlenger denne til å dekke hele klokkens fremside, noe som gir et helt annet inntrykk og også et langt mer klassisk utseende.

Annonse

Klokkene kan leveres med enten lenke, på gummireim eller skinnreim, noe som har blitt en «vanlig» kombinasjon å tilby fra flere produsenter på mer sporty utgaver av klokker. Dette gir gode valgmuligheter og tilbyr også store variasjoner i det estetiske.

Urverk
Inni den 41 millimeter store kassen tikker Zeniths eget urverk, basert på Elite 670. Her har man nå også muligheten til å se verket direkte gjennom den åpne urskiven om det er utgaven man ønsker å gå for. Her har Zenith gjort enkelte visuelle oppgraderinger som gjør at det blir et interessant skue for de som liker mekanikken mer enn det klassiske.

Mer informasjon kommer nok på Zeniths nettsider ila. dagen!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.