fbpx

NOMOS Glashütte – Tangente Neomatik 41 Update

Når det kommer til et slags simpelt, men likefullt slående design, er NOMOS Glashütte blitt blant de kanskje flinkeste i klassen. Av og til handler design om å gjøre mye ut av lite, og med den helt nye datovisningen på Tangente Neomatik 41 Update har NOMOS lyktes godt med nettopp det.

For la oss hoppe til hovedpoenget med denne klokken med en gang, nemlig datovisningen. Tradisjonelt har det vært en rekke forskjellige måter å vise dato på, med et vanlig datovindu med en roterende sirkel under skiven som den absolutt mest utbredte og vanlige. Andre varianter har vært doble hjul for større datovisning, visere som peker mot en datorekke langs den indre bezelen, eller i en underskive, for å nevne noen. Med Tangente Neomatik 41 Update har NOMOS valgt en litt annerledes løsning, hvor datorekken langs skivens ytterkant har fått avlange utskjæringer på hver side, som gir innsyn til den roterende platen som ligger under. Denne er igjen utstyrt med røde markeringer som vil plassere seg på hver side av aktuell dato for rask avlesning. Like enkelt som det er genialt..

Skiven ellers er hvit og har tall på henholdsvis 12, 2, 4, 8 og 10, mens resterende timemarkører er markert med sorte streker. En “small seconds” underskive er plassert mellom skivens senter og klokken seks, mens viserne er sorte og tynne i kjent NOMOS-stil. Logoen er plassert i overkant av senter og er utført i sort, mens “Neomatik” har fått en diskré gullfarge.

Annonse

Tangente Neomatik 41 Update kommer i en 40,5 millimeter stor og 7.9 millimeter høy urkasse av stål. På innsiden er NOMOS eget DUW 6101-urverk som også sitter i flere andre modeller fra selskapet. Verket, som baserer seg på deres tidligere DUW 3001, gir en gangreserve på 42 timer. En unik egenskap er at datohjulet kan stilles fremover og bakover uten fare for å skade urverket. Dette er et selvtrekkende (automatisk) urverk som du har innsyn til via safirglasset på baksiden. Som med så mange andre modeller er finishen meget god og kanskje blant de beste i denne prisklassen?

Designet på mange av NOMOS sine klokker, herunder hornene som fester reimen, gjør at klokkene ofte bærer noe større enn hva størrelsen kanskje tilsier. Med en relativt voksen størrelse på 40.5 millimeter er nok ikke denne klokken for alle håndledd og, som alltid, bør nok denne prøves på før bestilling. Oppgitt pris i Norge er 35.300,-.

Mer informasjon på NOMOS Glashütte sine nettsider!

Fakta
Modell / Referanse: NOMOS Glashütte Tangente Neomatik 41 Update – Ref: 180
Urkasse: 40.5 millimeter (diameter) – 7.9 millimeter (høyde) – Rustfritt stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 50 meter
Urverk: NOMOS Glashütte DUW 6101 – Automatisk (selvtrekkende) – 27 juveler – 42 timer gangreserve
Lenke/reim: Sort skinnreim – Spenne i stål
Veilende pris: 35.300,-

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.