fbpx

Samarbeid mellom Tidemann Urmakermester & Vegard Sverre «Ihsahn» Tveitan

De av oss som følger Urmakermester Tidemann på sosiale medier vet at de ofte engasjerer seg i spennende prosjekter og samarbeid, som gjerne ikke er helt A4. Nå har de levert en spesiell utgave av Jaeger-LeCoultres legendariske «Reverso» til den kjente norske musikeren Ihsahn!

Alle med interesse for norsk musikk, og da kanskje spesielt black metal, vil nok umiddelbart dra kjensel på artistnavnet Ihsahn, eller Vegard Sverre Tveitan som er hans fulle navn. Regnet som en av pionerene i sjangeren, er han kanskje er best kjent for hans arbeid i bandet «Emperor». Arbeidet hans inkluderer imidlertid en rekke samarbeids- og soloprosjekter, og også langt flere instrumenter enn gitaren. Han er i tillegg en meget anerkjent komponist og vokalist, og for albumet «After» ble han i 2010 nominert til Spellemannsprisen i kategorien «Metal».

Jaeger-LeCoultre Reverso
Det er Urmakermester Tidemann og Ihsahn som nå har gått sammen om en spesiell utgave av Jaeger-LeCoultre Reverso. Klokken, som i utgangspunktet er en standard Reverso 1931 med sort tallskive, har fått spesialgravering av artistens logo på baksiden, samt en spesiallaget lærrem utviklet i samarbeid med Vladimir Petrov fra Atelier Petrov. Reverso, som med sin vendbare kasse i sin tid ble utviklet for polospillere, nettopp for å beskytte klokken under krevende aktiviteter.

Annonse

Vi tok en prat med en tydelig engasjert Tom André Tidemann hos Tidemann Urmakermester om ideen, samarbeidet og resultatet.

– Dette var et veldig spennende prosjekt for oss. Gjennom modellvalg, gravering og den spesielle reimen forsøkte vi å hente elementer fra den norske naturen med sine høye fjell og dype daler, samt kontrasten mellom lyset og mørket. Jeg er selv gitarist, så et samarbeid med en av Norges beste gitarister føltes helt riktig for oss her hos Tidemann. Ihsahn er en levende legende blant mange i hele verden, og det er en mystikk rundt både hans navn og sjangeren generelt. Jeg tror mange her hjemme i Norge er ukjent med hvor store stjerner disse pionerene av «Norwegian Black Metal» faktisk er i den store verden, påpeker Tidemann.

Reima er spesiallaget for at Ihsahn kan benytte klokken under gitarspilling uten at den kommer i konflikt med instrumentet. Artisten selv vender graveringen ut under spilling, og på bilder fra konserter kan man lett se klokken på hans høyre hånd. Ihsahn er for tiden i Australia for å promotere sitt nyeste soloalbum «Àmr» og klokken er trofast med på turneen.

– Vi er veldig fornøyde med både prosessen og resultatet, og vår erfaring med Ihsahn er at han er en fabelaktig positiv person å arbeide med. Han er nøye, detaljert og proff til fingerspissene i alt han foretar seg, og ingenting overlates til tilfeldighetene. For oss har det også vært morsomt å bevege seg litt utenfor komfortsonen og gå opp «upløyd mark». Resultatet og mottakelsen fra både Ihsahn selv og mange andre kjente og profilerte musikere har vært utelukkende positive, noe som varmer ekstra, sier Tom André og avslutter med at man nok vil se flere samarbeidsprosjekter fra Tidemann den kommende tiden!

Alle bilder: Haakon Hoseth

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.