fbpx

Omega Speedmaster «Speedy Tuesday 2 – Ultraman»

Tidligere i dag skrev vi at en ny limitert utgave av Omega Speedmaster trolig var rett rundt hjørnet, og klokken 12:00 ble den helt nye Omega Speedmaster «Speedy Tuesday 2 – Ultraman» lansert av Omega. Vi tar en nærmere titt!

For å raskt repetere historien rundt «Speedy Tuesday» må vi tilbake til 2012. Historien vil ha det til at det var Robert-Jan Broer fra nettstedet Fratellowatches som på en tirsdag i 2012 publiserte et bilde av en Omega Speedmaster med hashtag’en #SpeedyTuesday, og som på mange måter introduserte begrepet. Senere skrev nettstedet nye artikler om Speedmaster på tirsdager og SpeedyTuesday ble et mye benyttet begrep hos samlere i hele verden på alle typer sosiale medier. Bruken av begrepet resulterte i en limitert klokke som kom i fjor, kjent som «Speedmaster Speedy Tuesday». I år er det duket for nok en utgave.

Speedmaster Speedy Tuesday 2 (ST2) – Ultraman
På bakgrunn av den røde sekundviseren (man kunne se i «teaseren» fra Omega som kom tidligere i dag) var det mange som allerede før offentliggjøringen sendte tankene mot en nylansering eller hedring av modellen som har fått kallenavnet «Ultraman» på grunn av sin spesielle sekundviser og senere bruk i TV-serien.

Annonse

Dette viste seg å være ganske så korrekt og nyutgivelsen er en «tribute» til 1967-modellen hvor man henter inn den rødoransje-fargen på flere elementer. Dette inkluderer mer enn bare sekundviseren for også ved timemarkørene, på den ene underskiven og teksten på skiven har fått innslag av fargen, sammen med «Tachymeter» på bezelringen. Fargen fortsetter også som senterfarge på begge de medfølgende reimene (skinn og NATO). Flere elementer som vi også så på fjorårsutgaven av Speedy Tuesday (og som også er historisk riktige) er med, herunder de gamle Omega-logoene på skiven og kronen.

For de som ikke kjenner til «Ultraman» kan vi raskt nevne at dette er en japansk science-ficiton serie fra 1966 som fikk kultstatus i en rekke land. Ultraman’s Monster Attack Team er sentralt i serien og i klokken finner man en rekke henvisninger, herunder markering av de 3 første minuttene på stoppeklokken. 3 minutter siden Ultraman kunne forbli i «Superhero»-modus i kun 3 minutter. De originale modellene med rødoransj sekundviser ble benyttet i TV-serien. Produsentene mente trolig at sekundviserens farge matchet draktene på en god måte og valgte å ta klokkene inn som en del av utstyret til Monster Attack Team.

En fiffig detalj kommer frem om man ser klokken i mørket. Her har man, i tillegg til de vanlige selvlysende delene som visere og timemarkører, laget en siluett av «Ultraman» i den ene underskiven. En UV-lykt som enkelt får dette frem er laget som en del av verktøyet som benyttes for å bytte reim på klokken. Verktøyet er forøvrig laget for å etterligne Ultramans «Beta Capsule».

Klokkens bakside har store likhetstrekk med en standard «Moonwatch», men har i tillegg #SpeedyTuesday, klokkens unike nummer i rekken langs kanten og teksten Limited Editon. Klokken leveres i totalt 2012 eksemplarer, som er det samme som den opprinnelige Speedy Tuesday. Nummeret viser til årstallet når hashtagen først ble benyttet på sosiale medier.

Klokken blir levert i en spesiallaget boks som etterligner Ultraman’s Monster Attack Team sitt futuristiske sekskantede bord. Boksen inneholder ekstra reim, det nevnte verktøyet og det som skal være noen skjulte «hemmeligheter» man kan finne ved bruk av UV-lykten.

Urverk
I likhet med den originale Speedy Tuesday er også utgave nummer 2 (forkortet ST2) basert på den originale «Speedmaster Moonwatch». Det betyr en 42 millimeter stor kasse i stål med den svært velprøvde og håndtrukne 1861-verket på innsiden.

Norsk pris på klokken er satt til 58.000 kroner, og én time og femten minutter etter at det ble åpnet for bestilling virker det som om alle klokkene er reservert. Om prosessen blir lik i fjor vil vi likevel oppfordre alle til å forsøke videre utover dagen da det virker som om mange glemter å bekrefte reservasjonen man får via e-post. I følge nettsidene vil levering starte fra midten av august.

Mer bilder, info og bestilling på de offisielle sidene til Omega!

Du finner også mye bilder og informasjon hos Fratellowatches!

Alle bilder i artikkelen er offisielle fra Omega!

Fakta
Modell / Referanse: Omega Speedmaster «Speedy Tuesday 2 – Ultraman» – Ref: 311.12.42.30.01.001 (limitert til 2012 eksemplarer)
Urkasse: 42 millimeter (diameter) – Rustfritt stål – Hesalite (plexi) foran – Tett bakside – Vanntett til 50 meter
Urverk: Omega 1861 – Håndtrukket kronografurverk – 42 timer gangreserve
Lenke/reim: Sort/Oransj NATO-reim & Sort/Oransje skinnreim
Veilende pris: 58.000,-

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.