fbpx

A. Lange & Söhne 1815 Tourbillon “Enamel Dial”

I går kom et forvarsel om at A. Lange & Söhne ville lansere en ny limitert utgave, hvor tallet 12 virket å være sentralt. På sosiale medier var det nemlig tallet tolv som stod i fokus, akkompagnert av en kort video av det som så ut til å være en tourbillon. I dag, 12. juli, fikk vi svaret.

På den offisielle Facebook-siden til selskapet ble det allerede i går lagt ut et bilde av et rødfarget 12-tall og en kort tekst som hintet om dagens lansering. I teksten fremgikk det at klokken ville være en “very special edition”, ha 12-tallet i sterkt rødfarge og være limitert til kun 100 eksemplarer. Den særegne måten å skrive tallene på er ofte benyttet på Langes klokker og da på klokker i 1815-familien, så vi regnet med at det var her en helt ny, eller ny versjon av en eksisterende, klokke ville havne.

1815 Tourbillon “Enamel Dial”
I dag var det tid for avduking og den helt nye 1815 Tourbillon med hvit emaljeskive ble offentliggjort. Dette er en ny versjon av den fire år gamle originalmodellen som først introduserte en tourbillon-komplikasjon med “stop seconds” og “zero reset” som gjorde at sekundviseren stanset og returnerte til nøyaktig klokken 12 da klokken stilles. Dette krever klokkekunst på høyt nivå å mestre, all den tid dette tidligere ikke har vært gjennomført med mekaniske tourbillon-urverk. Modellen er også tidligere produsert som limitert utgave i platina, men da med en grå skive i sølv og den finnes også som standardversjon i rødt gull med hvit skive.

Annonse

Designet, og herunder det røde 12-tallet, er ment å sende tankene tilbake mot de gamle lommeurene iflg. pressemeldingen fra A. Lange & Söhne.

Nytt er en emaljert skive i hvit, med tallet 12 produsert i rød farge som en kontrast mot de ellers sorte numeralene. Skiven, som i følge Lange selv krever 30 manuelle prosesser å fullføre, ser ut til å gi en nydelig kontrast til de blånerte viserne og løfter klokken enda noen hakk på “grail”-listen til mange. Urkassen forøvrig er produsert i platina og er 39.5 millimeter stor og marginalt høyere (totalt 11.1 vs 11.3 millimeter) enn originalen for å få plass til den nye skiven.

Som i originalutgaven er det et urverket L102.1 som driver klokken og som kan nytes gjennom safirglasset på baksiden og selvsagt gjennom den åpne skiven.

Tanker..
For mange er det kanskje ikke helt opplagt hvorfor dette er klokkekunst på aller øverste hylle, all den tid dette er en “enkel” klokke med kun normal tidsvisning. Hemmeligheten ligger i det som er klokkemekanikk på aller øverste hylle, i form av den nærmest legendariske “tourbillon” som her er utstyrt med unike patenter i form av “zero reset” og “stop seconds”. Anthony de Haas, sjef for produktutvikling hos Lange, fremhever at slike “skjulte helter” er helt i tråd med den ånden selskapet opererer i, nemlig med reelt eksklusive og teknisk fremragende om ikke “høylytte” produkter.  Når man i tillegg henter frem det som av mange regnes som det kanskje mest eksklusive som finnes i form av en perfekt emaljert skive, har du fort en drømmeklokke for de skikkelig kresne.

Prisen? Måtte du spørre? 198.000 € eller rundt regnet 1.9 millioner norske kroner..

Mer informasjon på de offisielle sidene til A. Lange & Söhne!

Fakta
Modell / Referanse: A. Lange & Söhne 1815 Tourbillon “Enamel Dial” – Ref: 730.079 (limitert til 100 eksemplarer)
Urkasse: 39.5 millimeter (diameter) – 11.3 millimeter (høyde) – Platina – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 50 meter
Urverk: Lange Calibre L102.1 – Håndtrukket – Tourbillon med “Zero Reset” og “Stop Seconds” – 21.600 vph – 262 deler – 20 juveler – 72 timer gangreserve
Lenke/reim: Sort alligatorreim – Foldespenne i platina
Veilende pris: 198.000€ ~ 1.900.000,-

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.