fbpx

A. Lange & Söhne og “Concours of Elegance”

Om man har et bankende hjerte for historiske kjøretøyer er nok “Concours of Elegance” eller “Concours d’élégance” et kjent begrep. Slike bilkonkurranser har vært arrangert i snart 100 år, og nå inngår A. Lange & Söhne samarbeid også med den engelske utgaven som i år arrangeres ved Hampton Court Palace.

Disse arrangementene, som omfatter flere utgaver verden rundt, samler gjerne entusiaster fra fjern og nær. Den eldste utgaven av disse arrangementene som fortsatt arrangeres er den prestisjetunge “Concorso d’Eleganza Villa d’Este”, som er en årlig begivenhet ved “Villa d’Este” i Cernobbio ved Lake Como i Italia. Dette arrangementet samler noen av de flotteste (og desidert dyreste) bilene i verden, og tyske A. Lange & Söhne har vært partner med konkurransen i en årrekke. Vinneren får blant annet en spesiallaget klokke som en del av premien.

Fra og med i år har A. Lange & Söhne valgt og også inngå som partner til den engelske “Concours of Elegance” som i år arrangeres ved Hampton Court Palace fra 31. august til 2. september. Arrangementet, som samler 60 av de sjeldneste og best bevarte klassiske bilene i verden, er av det svært prestisjetunge slaget. Også nyere, svært eksklusive, biler er å finne til glede for de som er tilstede.

Annonse

The selected models on display in the spacious parks and gardens surrounding the Palace will bear testament to craftsmanship, design and timeless luxury.

Under arrangementet vil det, i tillegg til bilene, også være utstillinger innen mote, kunst, smykker og best av alt, klokker. Huset i den flotte parken rundt Hampton Court Palace bør tale for at det blir en eksklusiv ramme for alle besøkende. Lange selv tar med seg sin 3 meter høye modell av Datograph Perpetual Tourbillon, først sett på SIHH 2016.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018 – Foto: Ben Gierig / A. Lange & Söhne

A. Lange & Söhne skriver selv i pressemeldingen at koblingen mellom deres klokker og klassiske biler føles naturlig, sett hen på at begge deler verdsetter de gamle teknikkene for å produsere vakre mekaniske mesterverk. At mange som har interesse for klassiske biler og også har en fascinasjon for mekaniske klokker er nok også en medvirkende årsak. Det er heller ingen hemmelighet at sjefen for A. Lange & Söhne, Wilhelm Schimd, er en meget ivrig samler og entusiast av nettopp klassiske kjøretøyer.

Consummate craftsmanship, technical innovation and timeless aesthetics are the core values that underpin both the Concours of Elegance and A. Lange & Söhne. Collectors and connoisseurs of modern precision timepieces share a passion for technology and elegance with aficionados of historic cars – Wilhelm G. Schmid

Om du skulle befinne deg i England i det aktuelle tidsrommet, og har lyst til å se både fantastiske klokker og biler, kan inngang til arrangementet kjøpes på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.