fbpx

Bukowskis «Important Timepieces» med svært gode resultater!

23. oktober gikk en av de viktigste klokkeauksjonene i Skandinavia av stabelen da Bukowski avholdt sin «Important Timepieces» i den svenske hovedstaden. Og med en rekke attraktive modeller fra Patek Philippe og Rolex endte auksjonsresultatet på 8 millioner svenske kroner.

Klokkeauksjoner har virkelig fått både medieomtale og større utbredelse de siste årene, men her hjemme i Norge er de fortsatt nærmest ikke-eksisterende. Hos våre naboer i Danmark og Sverige er det imidlertid flere store auksjonshus som fra tid til annen arrangerer relativt store og seriøse auksjoner med klokker som eneste tema. Bukowskis «Important Timepieces» er den kanskje ledende av de alle, og auksjonen som ble avholdt den 23. oktober inneholdt 110 objekter som samlet ble solgt for ca. 8 millioner svenske kroner.

Det svenske auksjonshuset hadde en ganske solid samling godbiter for salg, herunder en rekke attraktive modeller fra Nautilus-kolleksjonen til Patek Philippe og Submariner fra Rolex. Dyreste objekt ble nettopp en Rolex Submariner (Underline, Gilt, Meters first) fra ca. 1964 som oppnådde en hammerpris på 320.000 svenske kroner + salær (totalt 392.000 svenske kroner).

Annonse

Dyrest av Patek Philippe Nautilus-utgavene ble en ref. 3800/001 fra ca. 1992 som oppnådde en hammerpris på 281.000 svenske kroner + salær. Og med «Omega Ultraman» i vinden, var det kanskje naturlig at en «original» Speedmaster «Ultraman» fra 1968 oppnådde solide 260.000 svenske kroner + salær.

It is amazing to see our internationally recognized auction for watches both increase in lot numbers and sales for every season. The auction’s result shows that our handpicked and carefully curated selection is up to date and that watches as collectibles are a very good investment – Björn Extergren, Head of Consignment & Sales Department.

Også en rekke andre merker var representert under auksjonen, herunder Heuer, Lemania og mange flere. En rekke klokker var av det ganske sjeldne og spesielle slaget, og det er morsomt å se at klokkesamling på alle måter ser ut til å være i vinden som aldri før. For norske samlere er det nok fortsatt et strek i regningen at ytterligere avgifter kommer på toppen av kjøpet ved innførsel, noe som gjør klokkekjøp i utlandet til en heller dyr affære.

NB! Bukowski har også tidligere gjort seg bemerket med rekordsalg da en Omega Speedmaster 2915-1 fra 1958 gikk for 2.226.400 svenske kroner i fjor.

Mer informasjon om auksjonen og resultatene finner du på de offisielle nettsidene!

Alle bilder i artikkelen er copyright Bukowski!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.