fbpx

Bukowskis – Important Timepieces 614

I dag avholder det svenske auksjonshuset Bukowskis sin «Important Timepieces 614» i Stockholm. Auksjonen er så absolutt blant de mest eksklusive klokkeauksjonene i Skandinavia, og det er en rekke godbiter som bør kunne friste samlere.

På slutten av fjoråret omtalte vi forrige utgave av «Important Timepieces» – en auksjon som hadde et sluttresultat nord for 8 millioner svenske kroner og auksjonshuset har også gjort seg bemerket tidligere med rekordsalg da en Omega Speedmaster 2915-1 fra 1958 gikk for 2.226.400 svenske kroner. Om man ser på katalogen for dagens auksjon kan nok resultatet også nå bli av det solide slaget, for her er en rekke godbiter fra mange av verdens mest ettertraktede produsenter.

Alle lot’ene kan besiktiges på nett og vi merker oss blant annet en herlig Patek Philippe Nautilus 3800 (lot 3), en spesiell Rolex Daytona med «Patrizzi-Dial» (lot 8), en sliten og herlig Rolex Submariner «Red Meters First Mark II» (lot 20) og flere eldre Omega Speedmaster for å nevne noe. Åuksjonens store godbit, med tilhørende dyreste utropspris (på 1.200.000 SEK) er en Omega Speedmaster CK 2915 fra ca. 1958 med alle de riktige detaljene.

Annonse

Selv om mange av klokkene er kostbare, viser fjorårets resultater og også utropsprisen på mange lot’er at man nok kan gjøre seg gode kjøp. I tillegg finnes det masse billigere og rett og slett kule eksemplarer av klokker i mellom alt som ligger høyt i pris. For oss nordmenn kommer dessverre en 25% ekstrakostnad på toppen i form av merverdiavgift ved innførsel i riket, og vil nok sette en demper på kjøpelyset for noen? Likevel er det en del av disse modellene som er så og si umulige å oppdrive innenfor norske landegrenser, og da er kanskje dette eneste alternativ.

Auksjonen går av stabelen i Bukowskis lokaler i Arsenalgatan 2 i Stockholm med start klokken 13:00. Bud kan imidlertid også gis via internett og telefon.

All informasjon om tilgjengelig lot’er og auksjonsregler finner du på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.