fbpx

Zenith DEFY Classic Black Ceramic

Når Zenith nå lanserer en ny utgave av sin DEFY-serie i helsort utførelse med keramisk kasse er det på mange måter helt passende for modellen. Det overrasket meg egentlig mer at de ikke hadde kommet med dette tidligere, for det futuristiske utseende til de moderne DEFY-klokkene nærmest skriker etter moderne materialer.

Sveitsiske Zenith har en brokete og litt vanskelig historie, men med noen absolutte høydepunkter å vise til, først og fremst med sitt legendariske El Primero-urverk. Den moderne tolkningen av DEFY-serien er i den sammenheng som en nykommer å regne, og virker på mange måter å være merkets forsøk på å skape flere ben å stå på, i form av en (ultra-)moderne tolkning av klassisk klokkemakeri. Her finner man moderne materialer, en åpen urskive og et alt i alt moderne og sporty uttrykk.

Tidligere utgaver har hatt urkasser i titan, men nå er det duket for en helsort utgave med kasse i keramikk, som beholder en behagelig størrelse på 41 millimeter i diameter og 10.75 millimeter i høyden. Det svært ripemotstandige og lette materialet har blitt mer og mer benyttet de senere årene, fra en rekke forskjellige produsenter, og er nok kommet for å bli innen moderne klokkemakeri.

Annonse

Zenith DEFY Classic Black Ceramic har et navn som på mange måter avslører klokken. Dette er en klokke i DEFY Classic-serien som er produsert i sort keramikk, med innslag av titan. Selv med et ganske avansert visuelt utseende, er dette en “enkel” klokke i form av funksjoner, med vanlig tidsvisning og dato som eneste komplikasjoner å vise til. Skiven er nesten helt borte, men Zenith beholder designet man har blitt kjent med i DEFY-serien, med sine rettlinjede/kantede elementer, både i urverket og på kassen forøvrig. Festet i kassen, og for å fullføre det sorte inntrykket, benyttes en ensfarget gummirem som trolig er med å holde klokken svært lavt i vekt. Med en vanntetthet til 100 meter er dette også en klokke som opprettholder sitt sporty inntrykk også under litt mer krevende aktiviteter.

Innsiden består av et egenprodusert urverk i “Elite”-familien, som til tross for en kanskje mindre kjent historie og anerkjennelse enn “El Primero”, har utviklet seg til å bli et meget godt verk de senere årene. En gangreserve på 48 timer er imidlertid ikke imponerende i 2018, men likevel ikke noe som bør være en “dealbreaker” for potensielle kjøpere. Innsyn til urverket får man imidlertid både fra for- og baksiden, med den stjerneformede logorotoren som et stilig designelement.

Avsluttende tanker
Ved første øyekast er denne klokken på mange måter det du tenker at Batman ville valgt når han trengte å holde tiden i Gotham Citys gater. Sort og grått er sjeldent vinnere når man snakker om klassisk eleganse eller enkel lesbarhet, men potensielle kjøpere vil nok ikke ha noen av delene som førsteprioritet. Dette er, alt i alt, en svært moderne tolkning av ganske klassiske elementer, med et virkelig “stealth”-utseende. En klokke for de som liker det litt utradisjonelle og moderne, men som samtidig lar seg fascinere av både klassisk urmakeri og mekanikk, alt blandet sammen i en og samme pakke.

Mer om Zenith på de offisielle sidene!

Fakta
Modell / Referanse: Zenith DEFY Classic Black Ceramic – Ref: 49.9000.670/78.R782
Urkasse: 41 millimeter (diameter) – 10.75 millimeter (høyde) – Sort keramikk – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 100 meter
Urverk: Zenith Elite 670 SK – Automatisk (selvtrekkende) – 187 deler – 27 juveler – 48 timer gangreserve
Lenke/reim: Sort gummirem med foldespenne i sort DLC
Veilende pris: Ikke offentliggjort

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.