fbpx

Vacheron Constantin med nye farger til Fiftysix-kolleksjonen!

På fjorårets SIHH lanserte Vacheron Constantin (VC) en helt ny familie i sin portefølje da vi ble introdusert for FiftySix-kolleksjonen. I år utvider man med to nye ur, eller sagt på en annen måte; de øker våre valgmuligheter. 

Som kjent består FiftySix i all hovedsak av tre basismodeller; Self-Winding, Day-Date og Complete Calendar (i tillegg finnes en FiftySix Tourbillon). Årets oppdatering finner vi på modellene Self-Winding og Complete Calendar.

FiftySix fikk en ganske god mottakelse da den ble lansert, med en passe dose historisk tilknytning til en viktig referanse for VC (ref. 6073) fra samme årstall som navnet på kolleksjonen. Som vi skrev ved fjorårets lansering FiftySix bryter denne kolleksjonen litt med det øvrige man finner hos Vacheron Constantin, og en slik brytning tolkes lett som en søken etter nye kundegrupper. Kolleksjonen ble da også raskt, med Self-Winding i spissen, sett på som en innstegskolleksjon til en yngre kjøpegruppe, hvor eksklusive ur nå ble gjort tilgjengelig også i stål.

Annonse

To nye
Som nevnt er det på Self-Winding og Complete Calendar vi finner årets nyheter hos FiftySix, og utvidelsen kommer i form av blå skiver. VC selv kaller fargen for «petrol blue», og den er utviklet spesifikt for FiftySix. I følge VC skal disse urene representere en avslappet eleganse for hverdagsbruk, og det er nettopp her FiftySix bryter litt med den øvrige kolleksjonen fra samme produsent. FiftySix har fått et noe mer sporty preg over seg, og det skjer litt mer på skiva her enn ved et tradisjonelt og rent dress-ur, noe som også vises ved at det er utgavene i stål som har fått tilskuddet i form av den blå skiven. Skiven beholder en sektor-inndeling, prydet med «opaline» senter og «sunburst» ytre.

Fiftysix Self-Winding
Som det «enkleste» uret i kolleksjonen er Self-Winding, som navnet tilsier, utstyrt med et automatisk selvtrekkende urverk, med en gangreserve på 48 timer. Uret er utstyrt med visere for timer, minutter og sekunder, og en dato-komplikasjon plassert klokken 3. Enkelt, rent, elegant, klassisk og pent.

Denne modellen er slik vi kjenner fra tidligere utstyrt med en urkasse som måler 40 millimeter i diameter og 9,6 millimeter i høyden, og er som nevnt i stål. Timemarkørene er utført i hvitt gull, og er utstyrt med SuperLumiNova for god lesbarhet i mørke omgivelser.     

Enkelte kristiske røster har gjort et poeng av at Self-Winding mangler kvalitetsmerket «Hallmark of Geneva», og at uret dermed ikke holder samme kvalitet som resten av kolleksjonen. Hvor mye man skal vektlegge dette får hver enkelt avgjøre, men de aller mest kresne entusiastene av merket vil uansett trolig sikte seg inn på dyrere utgaver og/eller kolleksjoner?

FiftySix Complete Calendar
Dette uret inneholder en avansert komplikasjon i form av en «komplett kalender». Ikke helt i toppsjiktet hvor vi finner evighetskalenderen (perpetual calendar), men likevel en veldig ettertraktet komplikasjon. Den viser dag, dato, måned, og har i tillegg månefasekomplikasjon som er estetisk vakkert, om enn praktisk unødvendig. Alt pakket inn i en urkasse på 40 millimeter, med en høyde på svært akseptable 11,6 millimeter, og også denne er utført i stål.

Dag og måned vises for øvrig i egne vinduer på urskiven, mens dato vises ved hjelp av en egen viser som peker på en tallrekke fra 1 – 31 som er plassert helt ytterst på skiva. Dette er visuelt pent og, til tross for alle komplikasjonene dette uret er utstyrt med, er skiva ryddig og lettlest.

På et ur i denne prisklasse (og fra en slik produsent) settes høye krav til finish. I så måte er det veldig fint at begge urene er utstyrt med safirglass på baksiden slik at man kan se detaljene i urverket.

Avsluttende tanker 
At Vacheron Constantin velger å utvide FiftySix med to nye utgaver med blå skive synes ved første øyekast som et trygt og lite vågalt trekk. En mengde produsenter har siste året presentert blå skiver i sine kolleksjoner, så at også VC kommer med dette nå er kanskje ikke så veldig revolusjonært. Det er rett og slett for tidlig å gjøre store grep med en kolleksjon som kun er ett år gammel, og som i tillegg er ganske godt tatt i mot i markedet.

En blå skive gjør ikke mer enn, som jeg skrev innledningsvis, å øke våre valgmuligheter når vi står i butikken, og disse skivene bør absolutt ikke være noe dårlig valg for de som ønsker mer farge enn fjorårsutgavene bød på.

VC spinner egen reklame rundt samme tematikk som i fjor; Urene skal være både retro og moderne på en og samme tid, og tilbyr en moderne vri på 50-tallets stil. Litt kjedelig, fordi det i alle fall i år gir en følelse av noe vi har hørt før. Kolleksjonen er imidlertid godt tatt i mot, og man kan dermed stille spørsmålet om urene rett og slett er bedre enn reklamen?

Norske priser er ikke klart, men basert på oppgitte internasjonale priser bør disse havne ca. likt med eksisterende utgaver!

Mer informasjon på nettsidene til Vacheron Constantin!

Fakta
Modell / Referanse: Vacheron Constantin FiftySix Self-Winding – Ref: 4600E/000A-B487
Skive:
Petrol Blue – Opaline – Sunburst – Arabiske numeraler og timemarkører i hvitt gull
Urkasse: 
40 millimeter (diameter) – 9.6 millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 30 meter
Urverk:
Vacheron Constantin 1326 – Automatisk (selvtrekkende) – 142 deler – 25 juveler – 48 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Blå skinnrem av alligator – Foldespenne i rustfritt stål
Veilende pris: 
11.700 € ~ 120.000 norske kroner
Fakta
Modell / Referanse: Vacheron Constantin FiftySix Complete Calendar – Ref: 4000E/000A-B548
Skive:
Petrol Blue – Opaline – Sunburst – Arabiske numeraler, månefase og timemarkører i hvitt gull
Urkasse: 
40 millimeter (diameter) – 11.6 millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 30 meter
Urverk:
Vacheron Constantin 2460 QCL/1 – Automatisk (selvtrekkende) – 308 deler – 27 juveler – 40 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Blå skinnrem av alligator – Foldespenne i rustfritt stål
Veilende pris: 
22.800 € ~ 230.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.