fbpx

Omega Seamaster Diver 300M Ceramic-Titanium

Større, men mer “stealth” er ordene som først kommer når man nå se nyeste tilskudd i Omegas Seamaster 300M Diver-serie. For nyeste familiemedlem er større enn sine brødre, samtidig som de mørke fargene og det kliniske designet nærmest forsøker å gjøre den mest mulig usynlig.

Forrige års Baselworld ga oss helt nye utgaver av Omega Seamaster Diver 300M-serien og vi har også nøye omtalt utgaven som blandet “Sedna Gold” og stål her på Horae. Dette var klokker som vokste litt i størrelse fra forrige generasjon, kom med en moderne tolkning av bølgemønsteret på skiven og, kanskje viktigst av alt, for første gang utstyrt med et helt egenutviklet urverk på innsiden. Det nyeste tilskuddet er imidlertid mer enn bare en lek med materialer, for her er det i tillegg gjort en del visuelle og tekniske endringer.

Nytt materiale og flere små endringer..
Det kanskje viktigste punktet ligger allerede i navnet på modellen og henspeiler på bruken av keramikk og titan i klokken. Hoveddelen av urkassen er utført i keramikk (noe vi kjenner fra flere andre modeller fra nettopp Omega), mens bezelen, kronen, baklokket og også heliumventilen er utført i titan. Dette, sammen med den sorte “bezelinsterten” og den sorte gummiremmen, gir et meget mørkt og nedtonet, ja nesten “stealth” helhetsinntrykk. Titan er kjent som et materiale som gir god motstand mot riper, veier mindre enn stål og samtidig er sterkt nok til å benyttes i nettopp “arbeidsklokker” som Seamaster Diver 300M tross alt er. Om jeg leser pressemeldingen riktig, virker det som om de hvite tallene langs bezelringen er utført i hvit emalje, noe som er et litt interessant valg.

Annonse

Endring av materialbruk er imidlertid ikke eneste nyhet i serien, for her snakker vi om en klokke som også har vokst noe i størrelse. Den nye utgaven går opp fra normalstørrelsen på 42 millimeter og har nå en urkasse som måler 43,5 millimeter. Den observante leser vil også se at datovinduet, som normalt er plassert klokken seks, er helt fraværende på denne nyheten. Det dytter den enda noen hakk opp på “toolwatch”-stigen, men vil kanskje være et savn for enkelte som ønsker å benytte denne som praktisk hverdagsklokke?

Urverk og avsluttende tanker
Innsiden er i praksis lik normalmodellene, men her benyttes kaliber 8806 fremfor 8800. Det har liten eller ingen betydning på klokkens ytelse, men er snarere en mer passende utgave av urverksserien når man ikke skal ha dato på skiven. Fortsatt har man altså et av de beste masseproduserte urverkene man finner på dagens marked, med høy nøyaktighet, god motstandsdyktighet mot det meste av ytre elementer og en god kraftreserve. Safirglass gir innsyn til verket, og baklokket benytter NAIAD-teknologi som sikrer både symmetri og sikkerhet mot det våte element.

Hvorvidt dette er eneste utgave som vil ha denne kassestørrelsen, eller om det markerer starten på en ny serie innen Seamaster Diver 300M-serien er noe uklart enda. Basert på tidligere erfaringer fra Omega vil jeg likevel tro at det kommer flere forskjellige varianter utover året 2019, for det er sjelden (på godt og ondt) de holder igjen med å tilby et utall varianter av klokkene sine. Fjorårets nylansering ser ut til å ha fått en god mottakelse i markedet, noe som er ganske forståelig med tanke på både pris og opplevd kvalitet. De som fant utgaven i 42 millimeter liten, vil altså ha et litt røft alternativ her. Oppgitt pris er 7.500 CHF pluss skatt, så forvent at man må ut med nesten dobbel pris for denne kontra standardutgaven i stål.

Mer informasjon kommer trolig etterhvert på Omega sine nettsider!

Fakta
Modell / Referanse: Omega Seamaster Diver 300M Ceramic & Titanium – Ref: 210.92.44.20.01.001
Skive:
Sort med bølgemønster – Hvite selvlysende timemarkører – Skeletterte visere
Urkasse: 
43,5 millimeter (diameter) – ? millimeter (høyde) – Keramikk – Titan (bezel, heliumventil og krone) – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 300 meter – Heliumventil
Urverk:
Omega Caliber 8806 – Automatisk (selvtrekkende) – Co-Axial – 25.200 vph – 35 juveler – 55 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Sort gummirem med spenne
Veilende pris: 
7.500 CHF + skatt ~ 65.000 norske kroner + skatt

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.