fbpx

Panerai Submersible Bronzo – The Original

Panerai har vært forholdsvis travle både i 2018 og på starten av 2019 med lansering av en rekke nye modeller. På SIHH ga de “Submersible” egne bein å stå på, og selskapet fortsetter satsingen på denne kolleksjonen, som i dag ble utvidet med en aldri så liten “gjenintroduksjon” av deres første bronsedykker fra 2011.

For de som har fulgt godt med, kom Panerai i 2011 med en dykkerklokke i bronse. Dette var før bruken av materialet ble så vanlig som vi ser i dagens marked, og om ikke fullstendig revolusjonerende så i det minste ganske interessant. Nå er “The Original” tilbake, men denne gangen som fullverdig medlem av kolleksjonen og med en oppdatert keramisk bezel. Resultatet er 161 gram med metall til håndleddet!

Submersible Bronzo
Bronse som legering skal i dette tilfellet sørge for en patina som til dels vil være unik for den enkelte klokke. Dette materialet kan som kjent oksidere, men den gradvise utviklingen av patinaen skal, i følge Panerai, skje på en slik måte at verken klokkens form eller funksjon påvirkes. Kanskje en selvfølgelighet for de fleste av oss, men likefremt understreket i pressemeldingen.

Annonse

Hva får vi så i dette uret? Her kommer et umiskjennelig Panerai-design med en urkasse på velkjente og voksne 47 millimeter i diameter. Automatisk “in-house” urverk caliber P.9010, som leverer en kraftreserve på tre dager / 72 timer.

Urverket kan nytes gjennom safirglass på klokkens bakside. Bezelen har fått en brun, lett sandblåst insert. Selvfølgelig kan man lese dette uret i stummende mørke, for skal du dykke til 300 meter, og det kan du med dette uret, vil det være mørkt. Urskiven er for øvrig ren og ukomplisert med kun tidsvisning  og dato.

Uret leveres på en kraftig brun skinnrem med beige kontrastsøm og en enkel c-spenne. Dette er kanskje et noe spesielt valg på en seriøs dykke-klokke, men så får man også en militærgrønn gummirem som nok tåler vann noe bedre enn skinnremmen.

Distribusjon
Dette uret vil være tilgjengelig i Panerai-boutiques verden over (den nærmeste for oss nordmenn er i London), samt via nettsidene på panerai.com (som vi ikke visste hadde nettbutikk-funksjon). Det betyr at klokken ikke kan bestilles fra Urmaker Bjerke og at norske kunder må regne med å lete i utlandet for å få tak i denne. De to nevnte alternativene er kanskje ikke så overraskende, men uret kan også kjøpes via “WeChat Boutique” og “MR PORTER” (som er er nettside som selger alt fra klær, sko og altså klokker). Panerai har med dette tydelig endret noe av markedsstrategien sin, og søkt nye løsninger på nye arenaer. Som flere andre produsenter kommer Panerai med nye klokker utenfor de store messene, spredt ut over hele året. En tydelig strategi fra mange av merkene både i og utenfor Richemont-konsernet.

Dreiningen er i alle fall tydelig, og ikke bare for Panerai. Man søker i større grad nye arenaer hvor kanskje en yngre gruppe kunder befinner seg, og man utvider dermed sluttbrukerens muligheter. Dette står i sterk kontrast til hvordan enkelte andre sterke merkenavn i sveitsisk klokkeindustri (enda) tenker.

Avsluttende tanker
Det første jeg tenkte på når jeg så dette uret var Cuba Gooding Jr. og filmen «Men of Honor». Med tungt dykkerutstyr i messing, og et nytt ur fra Panerai som hadde passet perfekt inn der. Dette uret ser unektelig knalltøft ut, og liker man Submersible-serien, med sine store og kraftige klokker, tror jeg denne utgaven vil bli en favoritt blant mange. For oss nordmenn blir den imidlertid både vanskelig og dyr å få tak i, så da spørs det hvor mange vi får sett her hjemme.

Mer på nettsidene til Panerai!

Fakta
Modell / Referanse: Panerai Submersible Bronzo – The Original – Ref: PAM00968
Skive:
Brun med selvlysende markører – Datovindu – “Small seconds”
Urkasse: 
47 millimeter (diameter) – ? millimeter (høyde) – Bronse – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 300 meter
Urverk:
Panerai Caliber P.9010 – Automatisk (selvtrekkende) – 31 juveler – 72 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Brun skinnrem med beige kontrastsøm med spenne – Militærgrønn gummirem med spenne
Veilende pris: 
16.000 € ~ 157.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.