fbpx

Patek Philippe introduserer 5172G

Jeg innrømmer lett at jeg har en forkjærlighet for enkle, gjerne manuelle, kronografer, og Patek Philippes 5170 har vært helt der oppe blant de beste. Nå erstattes imidlertid modellen med en helt ny (og større) klokke i form av 5172G.

Som jeg skrev i min artikkel om A. Lange & Söhne 1815 Chronograph, er det lett å overse vanskeligheten av å produsere et skikkelig kronografurverk, siden det er en såpass vanlig komplikasjon å finne, men da gjerne basert på samme knippe baseurverk. Likevel er det enkelte produsenter som plasserer seg godt over de fleste andre i både teknisk og visuell utførelse og Patek Philippe er på alle måter blant de.

Dagen før Baselworld åpnes, tjuvstarter Patek Philippe ved å vise frem den helt nye 5172G. Denne erstatter 5170 som nå visstnok er borte fra kolleksjonen etter knappe 9 år i katalogen. På utsiden er det tydelige forskjeller, og dette understrekes ytterligere av at størrelsen har vokst to millimeter fra 39 til 41. Det høres kanskje ikke voldsomt mye ut, men erfaringsmessig er to millimeter absolutt merkbart på håndleddet, så jeg gleder meg til å se hvordan denne bærer. Innsiden er derimot lik, og det er samme urverk, Pateks eget CH 29-535 PS, som benyttes også i denne nyheten.

Annonse

Utgående modell, 5170, har kommet i flere forskjellige utgaver siden introduksjonen i 2010. Likevel er utforming av kanskje tallene spesielt helt annerledes på nykommeren. 5172G kommer i en urkasse av hvitt gull og første tilgjengelige skive ser ut til å være blå med ganske mye struktur. De arabiske numeralene er fylt med selvlysende materiale og hvitfarge går igjen i markeringer både på hoved- og underskiven. Runde og ganske klassiske trykknapper brukes for å betjene stoppeklokkefunksjonen, og klokken leveres med en matchende blå kalveskinnsrem.

Førsteinntrykk
Klokken virker på alle måter å være en mer sporty og mer uformell utgave enn forgjengeren 5170, understreket av både bruken av selvlysende materiale i numeralene og klokkens fysiske størrelse. På mange måter sender den mine tanker litt mot Calatrava Pilot Travel Time, selv om det selvsagt er ganske ulike klokker. Egentlig stusser jeg litt over at man ikke finner plass til å ha begge modellene i kolleksjonen samtidig, utfyllende til hverandre, men det virker å ha blitt en strategi fra Patek å avløse modeller med noe som bryter litt med utgående versjon. Det er nok også et spørsmål om produksjonskapasitet, all den tid det er samme urverket som benyttes.

Det er vanskelig å danne seg noe skikkelig inntrykk uten å ha sett klokken i levende live, men basert på tilgjengelig pressebilde gleder jeg meg til nettopp det. Pris? Trolig en plass i underkant av 700.000 norske kroner.

Mer på Patek Philippe sine nettsider!

Fakta
Modell / Referanse: Patek Philippe 5172G – Ref: 5172G-001
Skive:
Blå med hvite markeringer – Arabiske numeraler med selvlysende materiale
Urkasse: 
41 millimeter (diameter) – 11.45 millimeter (høyde) – Hvitt gull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 30 meter
Urverk:
Patek Philippe CH 29-535 PS – Manuelt opptrekkbart – 270 deler – 33 juveler – 65 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Blå kalveskinnsrem med spenne i hvitt gull
Veilende pris: 
66.320€ ~ 645.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.