fbpx

Patek Philippe 5726 med blå oppdatering!

Patek Philippe Nautilus er å regne blant verdens mest ikoniske sportsklokker, med tilhørende vanvittige ventelister verden over. Nå får versjonen med årskalender og månefase en blå oppdatering, og beveger seg dermed enda nærmere sine søsken i Nautilus-familien.

Patek Philippe 5726/1A

De aller fleste som har en klokkeinteresse over normalen har hørt om Gerald Genta og hans ikoniske klokkedesign som spenner over en rekke merker og modeller. Likevel er det nok Audemars Piguet Royal Oak og Patek Philippe Nautilus han er mest kjent for, og begge modellene brøt med hva man forventet at en luksusklokke skulle være da de ble lansert tidlig på 70-tallet. Klokkene har utvilsomt sine likhetstrekk, naturlig ettersom begge henter inspirasjon fra koøyet på en båt, men klarer likevel å være forskjellige til en grad at de er ikoniske på hver sin måte.

Annonse

Om man ser på første versjon av Nautilus vil man se klare likhetstrekk til dagens baseversjon, 5711. Kun ørsmå visuelle oppdateringer og justeringer skiller dagens utgave fra originalen, men kolleksjonen er selvsagt utvidet til å inneholde både ulike materialer og komplikasjoner. 5726 er en klokke som gir deg årskalender (annual calendar) og månefase, uten å bryte for mye med det enkle og elegante designet man kjenner fra Nautilus. To små vinduer viser dag og måned, mens datovinduet er plassert nederst på skiven. I tillegg har Patek Philippe funnet plass til en månefase som også har 24-timersvisning som ramme.

Grå og hvit utgave på lenke forsvinner..?
Stålutgaven av 5726 med lenke har frem til nå kommet med en mørk grå eller hvit skive. Dette er farger som Patek også har benyttet på andre modeller i Nautilus-familien, men modeller som 5711 og 5712 har hatt blå skiver tilgjengelig på sine stålutgaver. 5726 er en litt større klokke enn baseutgaven 5711 og har derfor vært tilbudt både på lenke og på sort skinnrem. Nå virker det som om Patek Philippe erstatter utgaven på lenke med en ny blåskivet versjon og at begge tidligere varianter forsivnner. Utgaven med grå skive og skinnrem ser ut til å beholdes, i det minste om vi skal dømme etter kolleksjonsoversikten på nettsidene.

Urverket i nylanseringen er det samme som har vært i eksisterende modell. Det betyr Patek Philippes eget Caliber 324 S QA LU 24H/303 som sikrer deg nevnte funksjoner. En årskalender tar høyde for at månedene har forskjellig antall dager (30/31), men du må selv stille datoen én gang i året, ved utgangen av februar. Utførelse og finish er på vante nivå, som betyr høy kvalitet på samtlige elementer.

Førsteinntrykk
Patek Philippe 5726 er en herlig klokke. En drømmeklokke for både meg og flere med meg vil jeg tro. Jeg har alltid likt den grå, elegante og nedtonede, skiven, men en blå utgave blir heller aldri feil på Nautilus. Jeg gleder meg til å få sett på denne i levende live, forhåpentligvis ila. dagen i dag.

Det negative? Jo, en venteliste på mange år og en pris rundt 350.000 norske kroner kan selvsagt trekkes frem som ting som trekker litt ned. Også er ikke 324-verket ledende på gangreserve lengre. Eller er det fint lite…

Mer på de offisielle nettsidene!

Fakta
Modell / Referanse: Patek Philippe Nautilus 5726 – Ref: 5726/1A-014
Skive:
Blå – Månefase – Årskalender
Urkasse: 
40.5 millimeter (diameter) – 11.3 millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 120 meter
Urverk:
Patek Philippe 324 S QA LU 24H/303 – Automatisk (selvtrekkende) – 347 deler – 34 juveler – 35-45 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Lenke i stål med foldelås
Veilende pris: 
40.500CHF ~ 350.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.