fbpx

Bruvik – Black Gold II GMT Chronofly

Midt i kaoset i sveitsiske Basel dukket det opp klokkenyheter også fra vårt hjemland i sosiale medier. Bilder som hintet om en helt ny klokke fra norske Bruvik, for å feire 10 år i bransjen, hvor man tydelig kunne se et ur hvor sort og roségull var sentrale elementer. Nå er den helt nye «Bruvik Black Gold II GMT Chronofly» lansert – og den skiller seg ganske mye fra den ni år gamle førsteutgaven i serien.

Skaperen bak Bruvik-klokkene, Rune Bruvik, har siden oppstarten av klokkemerket kommet med en rekke modeller tydelig inspirert av norsk natur og norske særegenheter. Merket har klart å skille seg ut fra mange andre ved at inspirasjonen har kommet ganske tydelig frem i det faktiske designet, og ikke bare i reklameteksten for produktet eller selskapet. «Black Gold» har vært benyttet som navn (og delnavn) på flere utgaver fra Bruvik, og navnet spiller selvsagt på det norske oljeeventyret og det sorte gullet som har spilt en så avgjørende rolle for Norge i mange år. Førsteutgaven i Black Gold-familien kom i 2010, og selv om det er en del likheter er det en helt ny klokke som nå lanseres.

Bruvik – Black Gold II GMT Chronofly
For å feire de 10 årene virker det som om Bruvik slår litt på den berømte stortromma. For Black Gold GMT Chronofly er en litt oppsiktsvekkende klokke, på en positiv måte basert på pressebildene. Urkassen måler 43 millimeter i diameter og 15.85 millimeter i høyden, og kommer DLC-belagt for et helsort utseende. Bezelringen er keramisk, mens selve bezelen er belagt med roségull, som i likhet med detaljer på visere og markeringer på skiven står for hovedkontrasten mot det sorte. Også ulike finisjeringer på kassen, trykknapper og bezelringen skaper ulike refleksjoner og dermed liv ettersom lyset skifter. Klokken har safirglass både foran og bak og en vannresistanse ned til 200 meter sikrer at den skal tåle ganske tøft bruk.

Annonse

Selve skiven har fått «clous de Paris»-mønsteret (som vi også så på utgaven fra 2010), mens underskivene har et sirkulært mønster. Både timemakører og visere er av det ganske sporty og kraftige slaget, og fylt med SuperLuminova for å sikre god lesbarhet.

Selv om utsiden virker både forseggjort og kul, er det vel så spennende å se at Bruvik har satset kanskje like høyt og høyere på urverket som ligger bak skiven. Her finner man en versjon av Eternas cal. 3927A som er et automatisk urverk som byr på både GMT-visning og en kronograf (stoppeklokke) med flyback-funksjon! Det er imponerende og urverk og rotor er pent dekorert for å stå i stil med klokken, og resultatet ser absolutt bra ut.

Avsluttende tanker
Det er ingen tvil om at Rune Bruvik har lagt mye prestisje i denne klokken, og med en utsalgspris på 44.000 norske kroner er det også noen steg opp fra klokkene man normalt finner i kolleksjonen. I denne prisklassen er konkurransen rimelig beintøff, men basert på pressebildene virker dette å være en ganske seriøs utfordrer i sin klasse, både visuelt og teknisk, selv uten å se på det med norske briller.

I følge pressemeldingen er det året 1969 og åpningen av Ekofisk som får fokus, og dermed er også klokken limitert til 169 eksemplarer. Forventet levering er i løpet av sensommeren/høsten, men klokken kan bestilles allerede nå.

Mer informasjon kommer nok på Bruvik sine nettsider!

Fakta
Modell / Referanse: Bruvik Black Gold II GMT Chronofly – Ref: Ukjent (limitert til 169 eksemplarer)
Skive:
Sort med «clou de Paris»-mønster – Tre underskiver med sirkulær finish
Urkasse: 
43 millimeter (diameter) – 15.85 millimeter (høyde) – DLC-belagt stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 200 meter
Urverk:
Eterna 3927A – Automatisk (selvtrekkende) – GMT – Kronograf med «Flyback» – 35 juveler – 60 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Sort rågummirem med karbonmønster og foldespenne + Sort skinnrem med alligatormønster med sort spenne
Veilende pris: 
44.000 norske kroner – Levering sensommeren 2019

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.