fbpx

A. Lange & Söhne Little Lange 1 «25th Anniversary»

Ettersom «Lange 1»-modellen til A. Lange & Söhne fyller 25 år i år, har produsenten valgt å feire anledningen med flere jubileumsvarianter, som behørlig omtalt her på Horae. Først ut var hovedmodellen selv, mens Grand Lange 1 Moonphase kom for nøyaktig en måned siden. Nå er det tid for den limiterte utgaven av «Little Lange 1».

Som vi skrev i våre foregående artikler har A. Lange & Söhne bestemt seg for å lansere én ny jubileumsutgave fra Lange 1-kolleksjonen hver måned frem mot oktober. Ettersom kolleksjonen spenner seg over flere ulike varianter, herunder med og uten månefase, i ulike størrelser osv, vil én og én av klokkene få den nå etterhvert så igjenkjennbare blåhvite behandlingen. Skal vi dømme etter utgavene som til nå er lansert, kan det samtidig se ut til at «hovedutgaven» hadde noen helt spesielle elementer (herunder et gravert hengslet baklokk), som man ikke ser ut til å inkludere på de andre utgavene. Limiteringen ser også ut til å være 25 per klokke, mens hovedutgaven la seg ti ganger høyere med 250 eksemplarer.

Little Lange 1 er, ja nettopp, en mindre utgave av Lange 1 og den store forskjellen mellom de to er en redusert kassestørrelse fra 38.5 x 10.7 til 36.8 x 9.5 millimeter. Til tross for beskjedne tall er det en ganske merkbar forskjell på håndleddet, og Little Lange 1 har til nå hatt helt spesielle (guilloché) skiver som ganske tydelig har rettet seg i all hovedsak mot kvinnelige kunder. At Little Lange 1 nå får dette mer klassisk utseende er derfor litt interessant. Ettersom basemodellen fikk en ganske spesiell jubileumsbehandling, blant annet med nevnte baklokk og også en ekstra «frostet» grå finisjering på skiven, er denne utgaven likevel marginalt annerledes i det visuelle. Det virker å være et bevisst valg som vi også så når Grand Lange 1 Moonphase kom for en måned siden. Her fortsetter man i helt samme gate med en “argenté”-skive produsert i rent sølv, og finisjiert slik at den ikke er helt blank, men har en ru struktur. Underskivene er grålige med et sirkulært mønster som skaper kontrast mot hovedskiven.

Annonse

Urverket i Little Lange 1 er Langes eget L121.1 som trekkes manuelt. Den spesielle «25»-graveringen på balansekloben er på plass, også denne gang fylt med blått. De 368 delene er like vakkert satt sammen som vi er vant med fra produsenten og gangreserven er på ganske imponerende 72 timer, størrelsen tatt i betraktning.

Avsluttende tanker
Lanseringen av Little Lange 1 endrer ikke noe fra tidligere for meg personlig. Utgaven av den normale Lange 1 “25 Anniversary” var ingen umiddelbar favoritt for undertegnede, og denne er helt i samme gate, men i mindre størrelse og nok enda primært beregnet på kvinner. Det blir fortsatt litt for mye hvitt mot blått for min personlige smak, men jeg liker at man virker å være konsekvente med utgavene som skal feire 25-årsjubileet.

Mer på de offisielle nettsidene til A. Lange & Söhne!

Fakta
Modell / Referanse: A. Lange & Söhne Little Lange 1 «25th Anniversary» – Ref: 181.066 (limitert til 25 eksemplarer)
Skive:
Hvit (argenté) i sølv – Underskiver for tidsvisning – Gangreserve – Outsize datovisning
Urkasse: 
36.8 millimeter (diameter) – 9.5 millimeter (høyde) – Hvitt gull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til ? meter
Urverk:
Lange Caliber L121.1 – Manuelt opptrekkbart – 368 deler – 43 juveler – 72 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Blå skinnrem med spenne i hvitt gull
Veilende pris: 
35.500€ (inkl. tysk skatt) ~ 350.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.