fbpx

Hands On: Bruvik Svalbard – Signature Edition

Tidligere i høst kom det bilder på ulike sosiale medier som fortalte at den kanskje mest populære av Bruvik-klokkene hadde fått flere nye familiemedlemmer. Vi snakker selvsagt om Svalbard. Nå har vi fått sett nærmere på to av nyhetene – Sunrise Signature Limited Edition og Blue Hour Signature Edition.

Bruvik Svalbard – Sunrise Signature Limited Edition

Med base i Haugesund har Rune Bruviks klokker markert seg godt de siste årene. Grunnpilaren vi har blitt så godt kjent med står fortsatt støtt: Et design inspirert av norsk natur blandet med sveitsisk kvalitet. Blant annet har den særegne Pulpit Rock, med inspirasjon fra (fjellet) Prekestolen fått mye positiv oppmerksomhet, og med 10 års jubileumet i år fikk vi også bli kjent med Black Gold II. Likevel tror jeg ikke jeg tar munnen for full når jeg sier at Svalbard-klokkene er de mest populære og bestselgende i Bruvik-kolleksjonen.

Annonse

Svalbard «Signature Edition»
De nyeste tilskuddene til Svalbard-familien består av i alt fire nye modeller som altså er gitt navnet Signature Edition. Ved første øyekast er dette lett gjenkjennelig som nettopp Bruvik Svalbard, men vi ser fort at designet likevel skiller seg fra sine søsken.

Det kanskje første man legger merke til er at urskiven er blitt litt endret. Det kjente kartet av Svalbard som har vært med tidligere er på denne modellen borte og erstattet av en utgave med en tekstur, eller struktur om du vil, hvor nettopp de sorte steinete fjellene man finner på øygruppen er simulert. Om savnet av kartet er til stede for deg finner du det inngravert på klokkens bakside.

Bruvik Svalbard – Blue Hour

De fire ulike utgavene er gitt hver sin grunnfarge, hvor den enkelte farge representerer fire ulike typer lys man finner der oppe i Arktis. Dette gjenspeiles i navnene til de ulike modellene hvor svart farge er kalt «Polar Night», den blå kalles «Blue Hour» som er overgangen fra dag til natt, de gule detaljer i «Sunrise» viser til soloppgangen, og sølvgrå «Stratus» for gråværet.

Som den eneste av de fire er «Sunrise» en limitert utgave som kun vil produseres i 78 utgaver. I skrivende stund opplyser Bruvik at det kun er 15 eksemplarer igjen, og han regner med denne er utsolgt om ikke lenge. Har du en slik på ønskelisten begynner det dermed (uten å overdrive) å haste litt.

Selve urkassen måler 43 millimeter i diameter og disse leveres på en lenke med polerte midtledd og med en integrert foldespenne. Klokkene er selvfølgelig utstyrt med et safirglass som er anti-refleksbehandlet. De er vanntett ned til 300 meter og på innsiden sitter det vel utprøvde og fortsatt godt fungerende Sellita SW-200.

På armen
Om du leter etter en ny klokke som lett og umerkelig glir inn under skjorteermet er nok ikke dette klokken for deg. En urkasse i stål på 43 mm, utstyrt med en lenke i sammen materiale, innebærer et visst antall gram som gir denne klokken en forholdsvis markant tilstedeværelse på armen. Når det er sagt er det godt kjent fra før at designet på disse klokkene, med sine forholdsvis korte og bøyde remfester/horn, gjør at de bærer noe mindre enn antall millimeter skulle tilsi. Disse spesialutgavene er ikke noe unntak i så måte. Dette gjør at jeg med mine håndledd, som til daglig er godt fornøyd med klokker på rundt 40 millimeter, fint kan bruke også disse.

Ønsker man en mindre klokke finnes Bruvik Svalbard tilgjengelig i utgaver på 40 millimeter også, men som alltid gjelder reglene om at hver enkelt klokkemodell må prøves på egen arm før en kan ta et valg.

Til tross for at Svalbard Signature Edition er klokker med “kun” tidsvisning og dato er det mye liv i disse klokkene (vi hadde «Sunrise» og «Blue Hour» til utprøving). «Sunrise» har fått gule markeringer på bezel-ringen og time- og minuttviser utstyrt med gul Super-LumiNova, sammen med en polert Bruvik-logo. Dette skaper kontraster mot den sorte skiva, og er noe som gjør at blikket ofte detter ned på håndleddet.

Avsluttende tanker 
Jeg har sagt det før, men gjentar meg gjerne. Noe av det som tiltaler meg ved Bruvik er en reel sammenheng mellom design og det fysiske utseende. Her er det rene ord for penga, og behovet for skryt for noe som ikke er der, er nærmest fraværende. Elementer i designet er lett gjenkjennelig i detaljer i klokka. Sagt på en annen måte finner man enkelt sammenhengen mellom inspirasjonskilden og det endelige produktet. Dette er en kunst som langt fra alle behersker.

Disse fire nye Svalbard-klokkene har flere nye elementer ved seg, og som du sikkert har skjønt mener jeg Bruvik på nytt treffer god blink i forhold til design, med samme grunnelementer som vi kjenner godt fra tidligere. Klokkene representerer dermed definitivt noe nytt, men fornyelsen er trygg og god, med en stor sjanse for å treffe blink også hos Bruviks potensielle kjøpere!

Mer på de offisielle nettsidene til Bruvik!

Fakta
Modell / Referanse: Bruvik Svalbard – Signature Edition – Blue Hour – Ref: 2019SVB43BH
Skive:
Blå med hvite detaljer – Ru struktur – Datovindu kl. tre – Appliserte markører
Urkasse: 
43 millimeter (diameter) – ? millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 300 meter
Urverk:
Sellita SW-200 – Automatisk (selvtrekkende) – 28.800 vph – 4 Hz – 26 juveler – 38 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Lenke i stål med polerte midtledd og integrert spenne
Veilende pris: 
17.000 norske kroner
Fakta
Modell / Referanse: Bruvik Svalbard – Signature Edition – Sunrise – Ref: 2019SVB43SR (limitert til 78 eksemplarer)
Skive:
Sort med gule detaljer – Ru struktur – Datovindu kl. tre – Appliserte markører
Urkasse: 
43 millimeter (diameter) – ? millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 300 meter
Urverk:
Sellita SW-200 – Automatisk (selvtrekkende) – 28.800 vph – 4 Hz – 26 juveler – 38 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Lenke i stål med polerte midtledd og integrert spenne
Veilende pris: 
17.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.