fbpx

Marlon Brandos Rolex GMT-Master skal under hammeren!

Marlon Brando er utvilsomt en ikonisk skuespiller, kanskje aller best kjent for sin fantastiske prestasjon som Don Vito Corleone i Gudfaren-filmene (som han også vant Oscar for). Hans tolkning av Oberst Walter E. Kurtz i filmen Apocalypse now! er imidlertid en annen svært ikonisk prestasjon – og hans Rolex GMT-Master som ble brukt i kultfilmen skal nå auksjoneres bort!

Marlon Brando i Apocalypse Now!

Klokker som har tilhørt kjente personligheter har virkelig markert seg i samlerverden de siste årene. Først og fremst er selvsagt Paul Newmans Rolex Daytona (som i skrivende stund er verdens dyreste armbåndsur), men også andre klokker som Elvis’ Omega og Jackie Kennedys Cartier Tank har oppnådd store summer på auksjon. Marlon Brandos bezelløse Rolex GMT-Master er et annet ur som mange samlere nok kunne gått gjennom ild og vann for å eie, og etter mange års uvisshet har klokken dukket opp igjen fra skuffen (bokstavelig talt).

Annonse

Det er New York Times som først omtalte historien, og som senere har blitt publisert på en rekke klokkerelaterte nettsider. Som historien går skal Marlon Brando i 1995 ha gitt klokken til sin adopterte datter, Petra Brando Fischer, i forbindelse med hennes fullførelse av universitetsutdannelse. Fischer ga den senere videre i bryllupsgave/morgengave til sin ektemann Russel Fischer i 2003.

This watch is like a tank. You can do anything you want to it and it will keep on going. I want you to have it as a reminder of how proud I am of you – Marlon Brando til Petra Brando Fischer

Klokken skal senere ha befunnet seg store deler av tiden i en skuff (utrolig hva man finner i disse roteskuffene), før salget av Paul Newmans Rolex Daytona gjorde at familien kom til å tenke på om den kunne ha noen verdi… Ya think?!?

Copyright – New York Times / Phillips

Rolex GMT-Master ref. 1675
Selve klokken er en ganske standard Rolex GMT-Master ref. 1675 med matt skive, men med bezelringen fjernet. Visstnok skal noen i filmteamet ha ment at Brandos klokke ikke passet helt med stilen man forventet på en amerikansk oberst under Vietnamkrigen, så Brando skal ha tatt av bezelen for å gi klokken et enklere og mer «beat up» utseende, og fortsatte å bruke den under filminnspillingen. Også den originale lenken ble fjernet og klokken ble båret på en enkel rem, ganske lik den (men ikke den samme) som sitter på når klokken nå kommer for salg. Graveringen på baksiden er M. Brando (i ganske grov utførelse) og her hevdes det at dette også ble gjort av Brando selv.

Det er det kjente auksjonshuset Phillips som skal stå for selve auksjonen, og denne vil finne sted i New York i desember. Jeg regner med at auksjonshuset har gjort alle nødvendige undersøkelser rundt proveniens og historie, så en heldig budgiver vil kunne sikre seg en ikonisk Rolex GMT-Master som bør være av interesse for både film- og klokkeinteresserte! Deler av overskuddet skal også gå til veldedige formål rettet mot barn.

Pris? Umulig å spå og Phillips nøyer seg foreløpig med et estimat på «six figures». Jeg tror kanskje selv det kan bli lite? Vi får se i desember.

Mer om historien og klokken i New York Times!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.