fbpx

A. Lange & Söhne Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”

Sjette modell i rekken for å feire 25 år med Lange 1 er Lange 1 Moon Phase, hvis standardmodell vi tidligere behørig har omtalt her på nettsidene. Nyeste versjon av klokken har blant annet den herlig utførte dag/natt-indikatoren integrert i månefasen, og nå kommer klokken med den blåhvite utførelsen fra jubileumsmodellene.

A. Lange & Söhne Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”

Som skrevet i alle våre foregående artikler om disse spesialutgavene har A. Lange & Söhne bestemt seg for å lansere nye jubileumsutgaver fra Lange 1-kolleksjonen hver måned frem mot oktober, i alt 10 utgaver hvor denne er nummer seks i rekken. Medlemmene av Lange 1-familien spenner seg over flere ulike varianter så én og én av klokkene vil få den ganske igjenkjennbare blåhvite behandlingen. Hovedvarianten (Lange 1) kom i 250 eksemplarer, mens de andre til nå har kommet i sterkt limiterte 25 eksemplarer hver.

Annonse

Få mestrer månefaser like godt som A. Lange & Söhne og en Lange 1 med månefase var egentlig veldig forventet når det ble lansert tilbake i 2002. Min personlig første skikkelige forelskelse i A. Lange & Söhne var faktisk da jeg fikk sett storebror Grand Lange 1 Moon Phase, men nok om det. Utgaven er identisk med standardutgaven, men har mottatt samme fargebehandling som alle de andre. Her har man ikke gått for noen håndgravert månefase, slik man så på Grand Lange 1 Moon Phase «25th Anniversary», men beholdt den smarte roterende skiven som fungerer som dag/natt-indikator. Det vil si en lys blå himmel på dagtid og totalt 383 små lasergraverte stjerner på mørk bakgrunn når natten nærmer seg.

Den absolutt største forskjellen [fra tidligere utgaver] er integreringen av en 24-timersvisning/dag-natt indikator, elegant lagt bak månen. Dette er gjort ved at skiven med stjernehimmel er selvstendig roterende og viser en lys blå himmel på dagtid, mens den mørkere stjernehimmelen kommer frem når natten nærmer seg. Skiven med den vekslende himmelen gjør én full rotasjon per 24 timer. Like enkelt som det er genialt – Fra vår omtale av standardmodellen av Lange 1 Moon Phase

I tillegg til månefase og den integrerte dag/natt-indikatoren har du selvsagt vanlig tidsvisning i egen underskive, «outsize» datovisning, samt gangreserveindikator. Urverket, som er Langes eget L121.3 trekkes for hånd, består av 438 individuelle deler og gir 72 timer drift ved fullt opptrekk. Som mange av de andre Lange 1-modellene er mye av verket dekket av trekvartsplaten, men vi finner fantastiske detaljer på både denne og de andre synlige urverksdelene, herunder 8 juveler med gullkrage, anglage, “Glashütte-ribbing”, perlage og blånerte skruer. Den spesielle blåfargede håndgraveringen med «25» er også selvsagt tilstede på balansekloben.

Tanker
I jubileumskolleksjonen har jeg personlig likt de mer «rotete» skivene langt mer enn de uten mye detaljer. Lange 1 og Little Lange 1 er eksempler på klokker som blir for kjedelige og platte for min smak når fargene er hvit og blå som her. Lange 1 Moon Phase er en liten forbedring på grunn av den flotte månefasen, uten at jeg føler det er noen innertier, og om kun det estetiske var i fokus hadde standardmodellen med sort skive vunnet over denne om jeg skulle/måtte/kunne velge. Med en limitering på kun 25 eksemplarer tror jeg ikke jeg må ta valget «anytime soon» uansett..

Mer på de offisielle nettsidene til A. Lange & Söhne!

Fakta
Modell / Referanse: A. Lange & Söhne Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary” – Ref: 192.066 (limitert til 25 eksemplarer)
Skive:
Hvit (argenté) i sølv – Månefase med dag/natt-indikatorer – Outsize datovisning – Indikator for gangreserve
Urkasse: 
38.5 millimeter (diameter) – 10.2 millimeter (høyde) – Hvitt gull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til ? meter
Urverk:
Lange Caliber L121.3 – Manuelt opptrekkbart – 438 deler – 47 juveler – 72 timer gangreserve
Lenke/reim:
Blå skinnrem – Spenne i hvitt gull
Veilende pris:
43.300€ ~ 425.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.