fbpx

Heuer Monaco 1989–1999 Limited Edition

Som kjent feirer (TAG) Heuers Monaco 50 år i år, og selskapet har valgt å introdusere fem limiterte utgaver gjennom året for å hylle sitt kanskje største ikon. To utgaver er allerede lansert under hhv. svært passende omstendigheter som “Monaco Grand Prix” og “Le Mans” – og nå er det 90-tallet som skal feires!

Heuer Monaco 1989-1999 Limited Edition

Monaco som modell har vi allerede behørig omtalt i en egen artikkel, så om du ønsker mer bakgrunnsinformasjon om modellens historie anbefaler vi å starte med den. Raskt kan det likevel nevnes at den firkantede klokken har blitt et aldri så lite klokkeikon, kanskje spesielt på grunn av sin karakteristiske form, men også for Heuers engasjement i motorsport – da helt fra perioden som av mange regnes som gullalderen for nettopp det. Og når en modell som Monaco fyller 50 år er det på ingen måte uventet at man ønsker å hedre dens posisjon, og taktikken man har valgt er å lansere totalt fem ulike, sterkt limiterte, utgaver som hver tar for seg ett og ett tiår. Modellene kommer nemlig i svært sparsommelige 169 eksemplarer hver.

Annonse

Denne tredje utgaven (i serien på fem) ble offentlig lansert i natt norsk tid under et arrangement i New York. Her hadde TAG Heuer invitert prominente gjester som Formula E-kjører og regjerende mester (ja, den elektriske utgaven av Formel 1) Jean-Éric Vergne, modell og tidligere “Miss Universe” Paulina Vega, samt mannen som virker å bli en gjenganger på alle lanseringene av jubileumsmodellene; skuespiller Patrick Dempsey. Arrangementet i seg selv skal visstnok ha vært behørig pyntet med innslag som neonlys og videoshow for å sende tankene tilbake til 90-tallet, og også pressebildene av klokken er passende nok drapert med jeans og et par CD-plater. Lokasjonen New York var valgt siden man om få dager fyrer i gang (eller rettere sagt “fyres” vel ingenting opp siden det brukes elektriske motorer) 2019 New York City E-Prix, som nettopp TAG Heuer er offisiell partner og tidtaker av.

Uansett, nok om kanapeer og champagne på lanseringsfesten som ingen av oss deltok på, for innimellom alt skjuler det seg jo faktisk en ny klokke. Oppskriften er nøyaktig den samme som på de to forrige utgavene, og også her er det skiven (og den matchende remmen) som gir særpreget.

The third limited-edition takes its inspiration from the themes, styles and trends of the 1990s. With a steely industrial appearance reflecting the straightforward street style characteristic of this beloved decade, this special collector’s edition features a blue and silvery appearance with dynamic red elements. – TAG Heuer

Skiven er stålfarget og ru (rhodiumbelagt) og gir det industrielle utseende, mens røde og blå detaljer skaper mesteparten av kontrasten – sammen med bruk av Super-LumiNova for lesbarhet i mørket. Alt selvsagt plassert i en urkasse av stål som følger vant oppskrift fra Monaco-serien, med kronen klokken ni og trykknappene for kronografen på høyre side. Fargene går igjen i kalveskinnsremmen som har blå hovedfarge med røde kontrastsømmer.

Klokken følger derfor samme oppskrift som de to første limiterte utgavene, altså med Calibre 11 på innsiden, lukket baksiden preget med logo og detaljer om klokken, herunder en unummerert limitering i form av teksten “One of 169”. Klokkene leveres i matchende esker, hver tilpasset en aktuelle modellen. Som tidligere nevnt vil disse spesialutgavene kun bli solgt i rene TAG Heuer Boutiques, så norske entusiaster vil måtte ty til det store utland for noen sjanse å skaffe seg et eksemplar, noe også den norske importøren bekrefter for denne. Pris i utlandet vil bli 5.950 € eller rett rundt 60.000 norske kroner.

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til TAG Heuer!

Fakta
Modell / Referanse: Heuer Monaco 1989-1999 Limited Edition – Ref: CAW211X.FC6468 (limitert til 169 eksemplarer)
Skive:
Ru grå (rhodiumbelagt) – To underskiver – Datovindu
Urkasse:
39 millimeter (diameter) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran) – Vanntett til 100 meter
Urverk:
TAG Heuer Caliber 11 – Automatisk (selvtrekkende) – 28.800 vph – 59 juveler – 40 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Blå rem av kalveskinn med røde kontrastsømmer – Spenne i rustfritt stål
Veilende pris:
5.950€ ~ 60.000 norske kroner (kun tilgjengelig i TAG Heuer Boutiques)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.