fbpx

Verdt å lese: Movement Finishing in the Instagram Age

I denne artikkelen tar Brandon Moore fra Watches by SJX for seg hva sosiale medier har betydd for viktigheten av finisjering og dekorering av urverk. Hva er egentlig finisjering og hva skiller det gode fra det dårlige? Hvorfor betyr det i det hele tatt noe for oss samlere og entusiaster?

Akriva Chronometre Contemporain (Copyright SJX)

Om vi ser på dagens klokkemarked er det svært sjelden dårlige armbåndsur blir lansert eller overlever i en svært tøff bransje. Moderne maskiner og produksjonsmetoder har gjort at produsentene jevnt over kan levere høy teknisk og til dels visuell kvalitet. Men hvorfor er det da slik forskjell på pris på tilsynelatende “like” klokker? Og har finisjering noe å si for klokkens funksjon og holdbarhet?

Annonse

Her ser man på hva det menneskelige aspektet – det virkelige håndverket – betyr for klokkens status og anseelse, og hvorfor det kan utgjøre en vesentlig del av kostnaden. Og, på hvilken måte har digitaliseringen og sosiale medier endret vår interesse for dette, som for kort tid siden var et langt mindre vesentlig element? Har det bidratt til at mange uavhengige og små produsenter opplever den store interessen og etterspørselen de nå gjør?

Les hele den interessante artikkelen hos Watches by SJX!

I artiklene “Verdt å lese” vil vi forsøke å peke deg som leser mot noen av de aller beste artiklene om klokker og klokkebransjen på internett. Dette er artikler eller nyheter som vi mener har den lille ekstra kvaliteten og ment for deg som ønsker å høyne egen kunnskap eller innsikt i den spennende klokkeverdenen!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.