fbpx

Jackie Kennedys Cartier Tank skal selges!

Det er kun et par uker siden vi kunne fortelle at et ikon på klokkeverdenen skulle selges, nemlig Paul Newmans’ Rolex Daytona. Nå har et annet klokkeikon dukket opp og denne blir ganske sikkert en av de dyreste og mest ikoniske klokkene fra Cartier som er solgt på auksjon!

For mange er nok Cartier mest kjent som et firma som produserer svært eksklusive smykker og juveler, men de er også en meget anerkjent produsent av high-end armbåndsur (og har vært det i mange år). Bjerke i Oslo er autorisert forhandler av merket og selv om det ikke er de klokkene man ser mest i entusiastmiljøet er Cartier populære klokker både blant kvinner og menn. En av deres mest kjente modeller er “Cartier Tank” som kommer i både herre- og dameutgave.

Om man er interessert i amerikansk historie er det umulig å komme utenom ekteparet John F. Kennedy og Jacqueline “Jackie” Kennedy Onassis. Kanskje USAs mest berømte president og førstedame i nyere historie og virkelig amerikanske ikoner og kultpersoner. Nå, samme år som modellen Cartier Tank feirer 100-årsjubileum, har kanskje den mest kjente av de alle dukket opp for salg, nemlig klokken som tilhørte Jackie Kennedy. Jackie Kennedy selv er en av tidenes mest kjente kvinner og hadde meget stor innflytelse som stilikon når hun levde.

Annonse

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Klokken fremstår som godt brukt og Kennedy skal selv ha brukt klokken svært mye etter at hun fikk den i gave av svigerbroren Prince Stanislaw Radziwill i 1963. Den har urkasse i gull med hvit skive og sorte romertall som timemarkører, sammen med “Cartier” og “France” skrevet på skiven. Klokken er en liten damemodell som måler 22 mm x 28 mm. Baksiden har inskripsjonen “Stas to Jackie / 23 Feb. 63 / 2:05 AM to 9:35 PM” som refererer til en aktivitetskampanje (50-mile walk) som Kennedy deltok på. Klokken ser ut til å bli auksjonert bort med en sort skinnreim (lizard strap) med foldespenne.

Det er det svært kjente auksjonshuset Christie’s som skal stå for salget av klokken, og vi forventer at prisen kommer til å bli særdeles høy. Denne klokken appellerer nok både til de som har interesse for armbåndsur, men kanskje like mye til de som har en interesse for Kennedy-paret eller Jackie Kennedy generelt. Auksjonen avholdes 21. juni 2017 i New York og estimatet er satt til $60.000 – $120.000 USD.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.