fbpx

Antall “Speedy Tuesday” til Norge!?

Vi har tidligere skrevet flere artikler om den kommende Omega Speedmaster “Speedy Tuesday” som er ventet levert (til de som fikk bestilt) ila. sommeren og høsten. Vi har undersøkt litt rundt antallet klokker som kommer til norske forhandlere, og det er tydelig at det er mange nordmenn som var raske på labben!

For å omerindre litt rundt lanseringen av klokken: Omega sendte ut en e-post i januar i år, hvor de lanserte en spesialutgave av Omega Speedmaster som bar navnet “Speedy Tuesday”. Klokken  var limitert til 2012 eksemplarer og var kun var tilgjengelig via bestilling på internett og ikke via autoriserte forhandlere. Navnet stammer fra hashtagen #SpeedyTuesday, først innført av klokkenettstedet Fratellowatches i 2012, og har senere blitt en mye brukt sjargong blant Omega-entusiaster.

Om man har fulgt med på klokkefora og grupper på Facebook er det tydelig at det er relativt mange nordmenn som venter på å få sitt eksemplar levert. Vi syns derfor det var interessant å se om vi kunne finne ut av hvor mange av disse klokkene som kommer til norske forhandlere (for utlevering). Vi tror at de aller fleste med bopel i Norge har valgt å hente sitt eksemplar hos en norsk utsteder, men det er nok trolig at noen få har valgt å plukke den opp i utlandet pga. prisfordeler eller praktiske hensyn. Likevel gir tallet vi har funnet en god pekepinn på hvor mange av denne klokken som kommer til Norge.

Annonse

Og tallet er..
Det var kjøperen selv som måtte velge hvor de ønsket å hente sitt eksemplar av klokken. Derfor har mange forhandlere vi har snakket med, lenge vært helt uten informasjon om hvorvidt de fikk noen av klokken til sin butikk eller ikke. Nå har likevel de fleste fått informasjon fra Omega om hvor mange klokker de kan forvente å utlevere, og vi har (forsøkt) å samle tallene! Og vi føler at vi med en ganske stor sikkerhet, kan si at (det relativt høye) antallet klokker som utleveres fra norske forhandlere er *trommevirvel* ca. 35!

Tallet kan være rett under eller over, men vi føler oss sikre på at vi er helt i nærheten. Basert på våre undersøkelser er tallet minst 32, og vi har samtidig klare indikasjoner på at det ikke kommer over 40 klokker.

NB! Vi presiserer at tallet er vårt estimat og at vi ikke har fått det bekreftet fra offisielt hold. Swatchgroup ønsket ikke å opplyse om det nøyaktige antallet som blir levert til Norge.

Dette er opp mot 2% av alle de produserte klokkene, og et ganske imponerende antall basert på hvor lite det norske klokkemarkedet er i verdenssammenheng. Siden antallet som kommer til hvert sted utelukkende baserer seg på hvem som var tidlig nok med bestillingen, skiller dette seg ganske mye fra andre limiterte utgaver hvor Omega selv bestemmer hvor mange som skal til hvert land. Om vi for eksempel sammenligner med Omega Speedmaster Apollo XIII 45th Anniversary “Silver Snoopy”, som ble produsert i 1970 eksemplarer, kom kun fem til Norge. Med andre ord er det tydelig at det norske markedet var raske (og heldige) som nå sikret seg langt flere utgaver av denne klokken! Det har nok også hjulpet at klokken ble lansert på et gunstig tidspunkt på døgnet for det europeiske markedet, mens mange amerikanere fortsatt sov tungt under dyna.

De siste ryktene tilsier at klokkene kommer til å bli levert ut i perioden juli – september, så vi forventer å se disse hyppig på norske forumer og Facebook-grupper i tiden fremover!

Les også vår hovedartikkel om “Omega Speedmaster “Speedy Tuesday”!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.