fbpx

Omega-rekvisitt solgt på nettauksjon

Omega bruker (forståelig nok) sin tilknytning til måneferdene aktivt i markedsføringen av deres Speedmaster-kolleksjon. For de som har vært innom Omega-butikker og forhandlere, har man kanskje sett modeller av månelandingsfartøyet eller månebilen “Lunar Rover” som en del av klokkeutstillingen. Når en av modellene dukket opp på nettauksjon var det tydelig at interessen blant samlere er stor også for rekvisita og ikke bare klokkene!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Omegas kanskje mest kjente klokke er deres Omega Speedmaster “Moonwatch”. Benyttet av astronautene på Apollo-ferdene, og dermed også på månen, har klokken skaffet seg en unik posisjon i klokkeverden og er en av verdens absolutt mest kjente armbåndsur. Klokkene ble brukt både inne i fartøyene og ute på månen, bla. benyttet “Buzz” Aldrin sin utenpå romdrakten når han ble avbildet av Neil Armstrong i et av verdens mest ikoniske fotografier.

Annonse

Det var på det kjente auksjonsnettstedet eBay at en offisiell modell av månelandingsfartøyet, utgitt av Omega, ble lagt ut for salg tidligere denne måneden. Disse modellene ble levert til offisielle forhandlere som en del av utstillingen, og har aldri vært solgt til forbrukere direkte. Den 21 cm x 28 cm store modellen viser landingsfartøyet, sammen med to astronauter på en plate som er modellert for å ligne månens overflate. På modellen er det også klargjort hull for feste av klokkeholder (c-clip) slik at man kan vise frem sin Omega Speedmaster på en elegant måte. Modellen har festet et skilt på fronten hvor teksten “OMEGA Speedmaster PROFESSIONAL – The first and only watch worn on the Moon” pryder.

Modellen bærer preg av å være forseggjort og av god kvalitet, noe som tydeligvis også var inntrykket blant budgiverne. Modellen endte til slutt, med det som må sies å være en, om ikke astronomisk men, solid pris på  ca. 19.500 norske kroner + porto.

Det er ikke ofte man ser disse modellene for salg, noe som nok forklarer hvorfor interessen blant samlere ble såpass høy. Sammen med en Omega Speedmaster er det utvilsomt et meget kult objekt å ha i hyllen, og en fantastisk rekvisitt til samlingen. Sjeldenheten av disse kan nok forklare hvorfor noen ønsket å legge såpass mye penger på bordet for å pynte opp i hyllen hjemme!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.