fbpx

IWC introduserer ny klokke som hyllest til deres historiske “Mark XI”

IWC (International Watch Company) har en lang og stolt tradisjon, kanskje spesielt innen klokker som med rette kan omtales som pilotklokker. Nå introduserer de en ny klokke med klare henvisninger og som en hyllest til deres klassiske “Mark XI” som kom i 1948.

For mange som ikke har spesiell kjennskap til klokker er nok IWC et heller ukjent merke, men for entusiaster er merket meget anerkjent og respektert. IWC har også skaffet seg en ganske solid kundemasse her hjemme i Norge, da kanskje spesielt med sine klokker i “Portuguese-serien”. Også innen pilotklokker har de en solid historie å vise til, noe som blant annet har resultert i at vår skribent Rune skrev sin omtale av eventyrklokka, “Den lille prisen“..

The Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Tribute to Mark XI” – Copyright IWC

Annonse

Nå lanserer IWC et pilot-ur som ærer deres klassiske “Mark XI” som kom allerede i 1948. Den nye klokken har fått navnet “The Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Tribute to Mark XI” (Ref. IW327007)” og er limitert til 1948 eksemplarer, da med henvisning til originalens introduksjonsår. For de med interesse for flyving og kanskje spesielt militære fly, kan det nevnes at den originale Mark XI ble hyppig levert til Royal Air Force (RAF). Mark XI hadde en lang og rikholdig historie med produksjon til helt utpå 1980-tallet.

Design og urverk
Klokkens design bærer klare likhetstrekk med originalen og likheten på skive og visere er ganske slående. Med sin firkantede timeviser og gulaktige “patina” er det tydelig at klokken henvender seg til de som ønsker et vintage/retro utseende. Også markørene på hhv. 12, 3, 6 og 9, samt pilen øverst på skiven har klare likheter med Mark XI. Klokken er produsert i stål og har en kassediameter på 40 mm, som er noe større enn originalen som ble levert med en 36 mm stor kasse.

I likhet med originalen har klokken et mekanisk manuelt urverk, IWC 35111, som baserer seg på ETA2892-A2. Enkelte er nok kritiske til at IWC benytter ETA-urverk i såpass mange modeller som de gjør, men om man ser på ETA2892-A2 er det ingen tvil om at det er et meget grundig testet og godt urverk. Klokken har et anonymt datovindu kl. 3, men ingen andre funksjoner utover dato og tidsvisning.

Klokkens bakside er lukket og har IWC’s ikoniske “One out of 1948″ inskripsjon, fremfor mange andre produsenters faktiske nummerering av hver enkelt klokke. Vanntettheten er oppgitt til 6 BAR, noe som virker å være ganske vanlig på pilotklokkene fra IWC. The Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Tribute to Mark XI” leveres på en grønn NATO-rem, noe som må sies å passe klokken og retrodesignet meget bra. Basert på bildene syns jeg rett og slett klokken ser ut til å være en enkel, men kul retroinspirert “no bullshit” toolwatch, som trolig appellerer til mange.

Om du ønsker å skaffe deg en av klokkene er det verdt å merke seg at IWC vil tilby disse eksklusivt via varehuset Harrods i London de tre første månedene den er i salg (fra juli 2017). Etter dette vil klokken også bli tilgjengelig via andre butikker i IWC’s forhandlernettverk. Oppgitt pris på klokken er 4790 Euro, eller rett i overkant av 45.000 norske kroner.

Her i Norge er det Urmaker Bjerke i Bergen og Oslo, samt Otteren i Stavanger som fører IWC. Dersom du vil sikre deg et eksemplar tidlig kan det kanskje være lurt å legge sommerferien til London? Med et relativt lavt pund kan det vise seg at prisen er fornuftig, selv med norske importregler?!

Oppdatering: Gullsmed Otteren har bekreftet at de får levert 2 stk av denne klokken i høst! Du finner mer informasjon på deres Facebook-profil!

Du finner mer om klokken på IWC’s offisielle hjemmesider!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.