fbpx

Lange lanserer “1815 Rattrapante Perpetual Calendar Handwerkskunst”

De første hintene om en (eller flere) nylansering kom allerede 8. september da A. Lange & Söhne endret profilbildet på sine offisielle Facebook-konto. Det nye bildet var ingen revolusjon, kun med blå bakgrunnsfarge fremfor den tradisjonelle grå. Med stadige hint de påfølgende dagene, var det tydelig at noe spesielt skulle lanseres i Firenze i dag. Og nå er nylanseringene offentliggjort!

Dagen etter selskapets logoendring ble det publisert en kort video som fokuserte på håndgravering og kunsten rundt dette. Selskapet fulgte opp noen dager senere med flere korte videosnutter som så på emaljering og arbeidet med å få disse til en standard som vi  er vant til å se fra selskapet.

Manufacturing an enamelled dial takes several days as some process steps require repetition. The more layers are applied, the darker the surface appears. Small spaces that remain open between letters and numbers are filled up with enamel dust using a fine brush – A. Lange & Söhne

Med sin endring av hovedbildet på sin profil, kom det frem kanskje enda tydeligere hint om hva man kunne forvente. Med det som tydelig er rammen på en urkasse, med kjente påskrifter som “A. Lange & Söhne” og “Glashütte 1/SA”, var det et par ting som fanget oppmerksomheten. Dette var den tydelige henvisningen til “Florence” og årstallet “2017”. I tillegg var den svært kjente kirken “Santa Maria del Fiore” avbildet. Kanskje er dette noe som ga hint om kommende modell? Dresden og Firenze er vennskapsbyer og du kan lese mer om deres historie her.

Annonse


1815 Rattrapante Perpetual Calendar Handwerkskunst
Med en slik oppbygging av forventning til dagen i dag, var det naturlig at det var noe spesielt som skulle presenteres. Selskapet har tidligere lansert totalt fem forskjellige klokker som har fått den eksklusive betegnelsen “Handwerkskunst”. Disse klokkene tar de allerede fantastiske klokkene fra A. Lange & Söhne til enda et nytt nivå og er rene kunstverker. Den sjette klokken som kan smykke seg med navnet, lansert i dag i Firenze, er “1815 Rattrapante Perpetual Calendar Handwerkskunst”.

Lange har hatt som tradisjon og ta enkelte av sine ur og gitt de en oppgradering som tar allerede flotte klokker til det som rett og slett må kalles øverste nivå innen horlogerie. Årets utgave tar deres “1815 Rattrapante Perpetual Calendar” og legger til nivåer av emalje og gravering som er nesten uvirkelige. Det er spesielt på skiven, med sine stjerner og arabiske tall som viser graden av gravering og emaljearbeid som er helt i verdensklasse. Lange sier selv at dette er første gang de har kombinert de to håndverksfagene i en og samme skive. Det er stjerner og månen som er i fokus på klokken, noe som er tydelig både på forsiden, baksiden og på selve urverket!

Mål og tekniske spesifikasjoner
Klokken måler 41.9 mm i diamater og har en høyde på 15.8 mm, noe som gjør kassen i hvitt gull til en voksen størrelse, kanskje spesielt i høyden, men så er det også komplikasjoner her som kanskje forsvarer det. Klokken er limitert til kun 20 eksemplarer og ønsker du å sikre deg en av klokkene må du regne med en utsalgspris på 290.000 € eller tett opp mot tre millioner norske kroner.

Funksjonsmessig kan man allerede på navnet se at klokken er spekket full av tekniske godbiter. Her er evighetskalender, som altså tar høyde for skuddår i sin visning av dag, dato, måned og år. I tillegg får man såkalt dobbel-kronograf og månefase, i tillegg til visning av gangreserven.

Klokkens bakside tar i bruk samme hengslede lokk som jubileumsutgaven for deres butikk i Dresden, og ved å vippe lokket opp kan man få innsyn til det rikt utsmykkede verket. Baklokket er i tillegg rikt utsmykket med sin sentralt plasserte gravering av gudinnen “Luna” og blå krans. Enda en forgreining til månen som går igjen på hele klokken. Urverket som sitter i klokken er Langes L.101.1 som består av 631 deler. Urverket har en gangreserve på 42 timer når det er fullt trekt opp.

Avsluttende tanker
Dette er klokkekunst. Klokkekunst i en klasse som for de aller aller fleste av oss er uoppnåelige ur som vi bare kan la oss fascinere av og studere med lengtende blikk. Få, om noen, kan begeistre som A. Lange & Söhne, og de fortsetter å legge lista høyere og høyere.

 

Du finner mer informasjon på de offisielle nettsidene til A. Lange & Söhne!

Det ble i tillegg lansert fire andre nyheter hvor blå skiver var den nye fellesnevneren. Les mer om det her!

Alle bildene i artikkelen er Copyright – A. Lange & Söhne

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.