fbpx

Møt julen med stil!

La det bare være helt på det rene først som sist, dette er ikke et nettmagasin som vanligvis fokuserer på mote og stil. Det er ikke der vi har vårt kunnskapsområde og vi overlater det ganske elegant til andre de fleste dagene i året. Men, klokker er et viktig (les: elementært) tilbehør til et hvert antrekk, så i dag ser vi litt på hvordan du komplementerer antrekket til jul!

Vi har tidligere lansert flere artikler som tar for seg klokkene som du med god samvittighet kan bruke til juleantrekket, enten det er full finstas eller bare et elegant hverdagsantrekk. Vi har også tidligere sett på 5 minimalistiske klokker som burde tilfredsstille selv de største puristene i klokkeverdenen hva gjelder dress-ur! Og selv om alle disse klokkene er helt riktige etter vår mening, er man ikke i helt i mål selv om disse er festet rundt håndleddet. Klokken er nemlig bare siste finish på det som bør være et gjennomtenkt og komplementert antrekk!

Ett antrekk til alle anledninger?!?
Nå i juletiden er det nok mange som levner antrekket litt mer oppmerksomhet enn vanlig. Det er flust av arrangementer, både private og i jobb, hvor det forventes at man pynter seg litt mer enn med de vanlige jeansbuksene og hettegenseren. Selv om mange nok mener at sort dress er brukende til de fleste (les: alle) penere anledninger, finnes det (også for oss menn) et hav av muligheter som kan gi deg en perfekt stil som er akkurat passe «dressed» uten at det blir for stivt.

Annonse

Julaften er det nok for mange selve dressen som skal frem fra skapet, men de andre dagene i julen kan ulike varianter av blazere, bukser eller dresser i litt mer vintage eller spreke designer være veien å gå? Tenk en dobbelspent jakke med retroinspirerte farger/materialer sammen med en vintage-inspirert klokke fra Tudor eller Vacheron. Eller en dress i moderne snitt med skarpe detaljer og en hypermoderne variant på hånden fra MB&F eller Richard Mille. Eller kanskje bare en klassisk pendress med et elegant og tidløst ur fra Rolex, Omega, Patek Philippe eller A. Lange & Söhne? Mulighetene er nærmest uendelige, og alt for mange til at vi nordmenn bør låse oss til den sorte dressen med den hvite eller lyseblå skjorten samtlige dager vi ønsker å pynte oss litt ekstra.

Ettersom vi nordmenn (kanskje) ikke er de sprekeste hva gjelder verken mote eller utvalg av klokker, har jeg hentet litt inspirasjon fra «dapperdutchdude» på Instagram, som viser litt mer av mangfoldet hva angår både stil og klokker. En perfekt kombinasjon, all den tid klokkene er det siste lille krydderet og den kanskje viktigste detaljen på ethvert skikkelig antrekk.

Tips for juleantrekket
– Sørg for å finne farger og materialer som passer til hverandre.
– La det være et helhetlig uttrykk på hele påkledningen, inkludert sko.
– Sko, belte og klokkereim er gode ting å matche hva gjelder stil og farge.
– Slips og «lommetørkle» i samme farge eller stil gir litt ekstra liv.
– Mansjettknapper er ofte en prikk over den berømte «i»-en
– Klokka er (etter vår mening) aller viktigst og skal være detaljen som hever antrekket fra bra til perfekt!

Essensen er: Finn din egen stil og gjør en liten ekstra innsats før julesesongen starter for fullt. Og her finnes det ingen fasit eller andre enn deg selv som kan bestemme hva som fungerer for deg (med mindre du er kronprins og mener pulsklokken fungerer til dress, for det gjør den ikke, selv om du har blått blod. Så det).. Eller mener en edel smartklokke er veien å gå, for da tar du feil. Men, du må man altså finne det uttrykket som gir deg det lille ekstra og som virkelig henter frem godfølelsen når juleklokka skal på armen!

Med ønske om en stilfull jul!

Alle bildene i artikkelen er copyright «dapperdutchdude» og er gjengitt med tillatelse!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.