fbpx

Vinnere – Watchstars 2017/2018!

Tidligere i år skrev vi om de nominerte klokkene til «Watchstars» 2017/2018. Nå har juryen felt sin dom og årets vinnere er offentliggjort. Blant disse finner du både svært komplekse og langt mer enkle klokker, som strekker seg over mange prisklasser!

Vi skrev tidligere i år at vi på Horae har inngått et samarbeid med Watchstars. Watchstars (The Best Watches of the World) ble stiftet i 2014 og står for en årlig utdeling av priser innen flere kategorier av klokker. Prisene stemmes frem av en jury bestående av uavhengige klokkeeksperter, skribenter og entusiaster fra en rekke land.

Prisene
Det deles ut totalt fem priser for kategoriene «Classic Stars», «Technical Stars», «Design Stars», «Stars for a Lifetime» & «New Stars». Det er juryens medlemmer som selv nominerer klokker til de forskjellige kategoriene og det holdes deretter avstemning blant juryens medlemmer.

Annonse

Årets jury bestod av i overkant av nærmere 90 medlemmer og inneholder kjente navn og personer fra mange av de store internasjonale klokketidsskriftene og nettsidene. Flere av juryens medlemmer er faste skribenter for store nettsteder som WatchTime, aBlogtoWatch, Fratellowatches, Uhren Magazine, Watches by SJX, Revolution, HODINKEE, Time+Tide, Deployant, Monochrome Watches, Forbes med flere. Juryen for 2017/2018 ledes av Gisbert Brunner.

Vinnere og utdeling
Som jurymedlem er det morsomt å se at de resterende medlemmene er enige med meg i tre av de fem kategoriene som det stemmes i. Spennet på klokker som vinner priser er også stort, både i design og pris, noe som er bra. Her er det ikke kun de ultradyre klokkene som kan stikke av med gjeve priser.

Vinnere av årets priser er som følger!

Classic Star: Grand Seiko «Re-creation of the first Grand Seiko»
Technical Star: A. Lange & Söhne «Tourbograph Perpetual»
Design Star: TAG Heuer «Autavia Calibre Heuer 02»
Stars for a Lifetime: Patek Philippe «Nautilus»
New Star: Favre-Leuba «Raider Bivouac 9000»

Grand Seiko’s nytolkning av deres første modell har blitt meget godt mottatt og er virkelig en klassisk klokke i hele sitt uttrykk. A. Lange & Söhne har laget et mesterverk i sin «Tourbograph Perpetual» og du kan lese om vårt besøk på fabrikken i denne artikkelserien. Også TAG Heuers nye «Autavia Calibre Heuer 02» og Patek Philippes legendariske Nautilus 5711 bør være kjent for de fleste norske entusiaster, mens Favre-Leuba kanskje er et mer ukjent navn for mange. Selskapet er faktisk det nest eldste klokkemerket i Sveits og har produsert klokker siden grunnleggelsen i 1737. Deres nye «Raider Bivouac 9000» inkluderer en mekanisk høydemåler som kan måle høyde opp til 9000 meter, eller nok til å bestige Mount Everest om du vil.

Sted og tidspunkt for utdelingen av prisene er ikke offentliggjort enda. Du finner mer om vinnerne og arrangementene på Watchstars’ hjemmesider!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.