fbpx

Prisjusteringer hos IWC og Patek Philippe

Nyhetene som de fleste entusiaster frykter mens man sparer til sitt nye innkjøp, er at en prisendring er på vei. Sjelden, men med noen få hederlige unntak, er prisendringene i forbrukerens favør og nå er det IWC og Patek Philippe som gjør noen grep..

Utsalgsprisene på klokker baserer seg på en rekke faktorer og variabler. De fleste store og seriøse urmerkene har en filosofi om at klokkene skal ha en tilnærmet lik pris verden rundt, med de utfordringer det av og til kan være med vekslende valutakurser, avgiftsnivåer og økonomiske spilleregler. Dette gjør at merkene enkelte ganger justerer prisene i de enkelte markedene, fremfor en global økning (eller senking) av prisene. Med de norske reglene for merverdiavgift ved innførsel vil man derfor sjelden eller aldri kunne gjøre et godt klokkekjøp i utlandet fremfor hos den lokale forhandleren.

IWC
International Watch Company (IWC) er en favoritt hos mange og har en bred appell i det norske entusiastmiljøet og feirer 150 år i år, noe som resulterte i en rekke nylanseringer på SIHH. I fjor, på bakgrunn av en sviktende kronekurs mot øvrig valuta, valgte de faktisk å sette ned (!) prisene, noe som er prisverdig. I år kommer likevel en økning av utsalgsprisene på mellom 5 og 7 prosent, noe som kan utgjøre mange tusenlapper på din drømmemodell. Om du går med tanker om innkjøp, kontakt din lokale forhandler for å høre om mulighetene for å kjøpe til gammel pris, men prisendringen kom etter sigende med umiddelbar virkning fra 1. mars.

Annonse

Patek Philippe
Om vi snakker om klokkeikoner er Patek Philippe sin Nautilus helt oppe blant de virkelig store. Med en etterspørsel (og tilhørende årelange ventelister) er det en klokke som mange må ty til bruktmarkedet for å finne. Med virkning fra 1. mars har selskapet økt prisene på hhv. 5711 og 5712 i stål med ca. 20%, noe som i den prisklassen utgjør mange titusener. Uansett er leveringstallene på disse nærmest som mikroskopisk å regne, og med bruktpriser laaangt over nypris tviler vi på at noen dropper ut av ventelisten pga. økningen.

I perioden rundt Baselworld bruker flere merker å komme med prisjusteringer. Kan vi forvente det av flere? Vi får se…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.