fbpx

Breitling med flere nylanseringer!

Ingen skal beskylde Breitlings CEO Georges Kern for å ligge på latsiden etter at han overtok roret hos den sveitsiske produsenten. Med en nylig lansert familie av Navitimere, kalt “Navitimer 8”, har de nå i tillegg annonsert en rekke nye modeller dagen før Baselworld åpner dørene!

Navitimer 1 Automatic 38
Blant nykommerne er noe så “uhørt” som en Navitimer uten chronograph (stoppeklokke). Etter inntoget til den “nye” familien Navitimer 8, har man valgt å kalle den kjente familien klokker for Navitimer 1. Det er her man nå introduserer “Navitimer 1 Automatic 38” som baner vei for klokker som både er mindre i størrelse og mindre “rotete” på skiven enn man har blitt vant til.  Med sin 38 millimeter store kasse, og manglende underskiver, får man det jeg mener er et spennende tilskudd til kolleksjonen, som på merkelig vis passer inn, selv om den ikke “burde” gjøre det. For selv med manglende underskiver og en redesignet skive, har man klart å beholde det unike som definerer en Navitimer. Jeg tror derfor at en del som tidligere har siklet litt på Navitimer, men som har funnet den litt stor, kanskje har fått seg et alternativ her som vil vise seg å være en god erstatning?

Inni den 10.1 millimeter høye urkassen sitter det et “Breitling 17”, som er bygget over Sellita sitt SW-200. Det virker å være en tydelig strategi fra Breitling at man ikke bare vil basere seg på egne in-house urverk, noe vi klart og tydelig så ved introduksjonen av Navitimer 8-kolleksjonen, som hadde begge deler representert. Breitling 17 er på ingen måte noe dårlig urverk, og med COSC-sertifisering og det som må sies å være en ganske hyggelig pris, er det nok en strategi bak dette fra Breitling selv.

Annonse

Klokken vil leveres i tre utgaver, hhv. i stål med sort skive, i stål med blå og beige skive, samt i en utgave hvor man har valgt stålkasse med bezel i rødt gull og beige skive. Prisene er oppgitt til 38.250,- for stålutgavene og 51.650,- for utgaven med bezel i rødt gull.

Breitling Chronomat B01 Chronograph 44
Også Breitlings Chronomat-serie får seg en overhaling som virker å gi de et mer nedtonet uttrykk enn man har vært vant til. Borte er de polerte flatene, til fordel for to langt mer “toolwatch”-inspirerte utgaver med børstede elementer på urkassen. Breitling ser også ut til å ha valgt skivefarger som er ganske subtile og som derfor står godt til urkassens finish.

De nye utgavene vil leveres med enten blå eller grå skive, og innmaten er den samme som vi kjenner fra tidligere utgaver av Chronomat B01, med Breitlings in-house kronografverk. Urkassen er solide 44 millimeter i diameter og med en høyde på nesten 17 millimeter er dette på ingen måte noen småtass på armen. Mange som tidligere har funnet serien perfekt størrelsesmessig, men kanskje litt for “flashy”, vil trolig her kunne få et svært godt alternativ! Prismessig havner denne med veiledende utsalgspris på rett over 80.000 norske kroner!

Oversikt over samtlige modeller!
For å lette oppgaven til interesserte, har Breitling samlet alle nylanseringene fra 2018 på sine egne nettsider. Her kan man enkelt sortere for å kun se på det som er nytt av året, noe som er en svært velkommen mulighet!

Du finner oversikten på nettsidene til Breitling!

Vi håper å få sett nærmere på alle disse lanseringene i løpet av de neste dagene her i Basel!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.