fbpx

A. Lange & Söhne Grand Lange 1 “25th Anniversary”

Syvende (av 10) modell i rekken for å feire 25 år med Lange 1 er storebror Grand Lange 1 i sin reneste form uten ytterligere komplikasjoner – og jubileumsmodellen byr ikke på noen overraskelser om man har fulgt med på tidligere lanseringer.

A. Lange & Söhne Grand Lange 1 “25th Anniversary”

Som skrevet i alle våre foregående artikler om disse spesialutgavene har A. Lange & Söhne bestemt seg for å lansere nye jubileumsutgaver fra Lange 1-kolleksjonen hver måned frem mot oktober, i alt 10 utgaver hvor denne er nummer syv i rekken. Gjenstående modeller vil da være Lange 1 Daymatic, Lange 1 Tourbillon og Little Lange 1 Moon Phase, dog uvisst i hvilken rekkefølge. Resterende modeller i den relativt omfattende Lange 1-familien har allerede fått sine jubileumsutgaver i 25 eksemplarer hver, med unntak av hovedmodellen som startet det hele med sine 250 eksemplarer.

Annonse

Og nettopp hovedmodellen Lange 1 og denne nyeste lanseringen deler nær sagt alle visuelle karakteristikker, med unntak av størrelsen på håndleddet. Det betyr at man er tilbake med de litt spesielle nedsenkingene av enkelte deler på skiven som nærmest rammer inn de øvrige elementene. Disse områdene har fått finisjeringen (frostingen) vi også så på Lange 1 «25th Anniversary», og skaper store grå felter som står i kontrast til den blankere sølv-/hvitfargen forøvrig. Underskivene på sin side beholder det svært fine sirkulære mønsteret i bakgrunnen. En detalj man kanskje legger merke til er endringen av teksten på skiven fra «Doppelfederhaus» til «Gangreserve 72 stunden», nettopp fordi Grand Lange 1 ikke har dobbelt fjærhus, men har plass til en større hovedfjær som likevel sikrer samme gangreserve på 3 dager.

Alle proporsjoner i skiven beholdes på Grand Lange 1 sammenlignet med Lange 1, men urkassens størrelse øker fra 38.5 til 41 millimeter. Ettersom Grand Lange 1 både har et annet urverk, samt mangler det hengslete baklokket man så på Lange 1, er det likevel en ganske annen klokke på armen på grunn av høyden. Der Lange 1 «25th Anniversary» måler relativt voksne 10.7 millimeter, er Grand Lange 1 «25th Anniversary» langt mer beskjeden med sine 8.8 millimeter.

Nevnte urverk i Grand Lange 1 er Langes eget manuelle L095.1 som er pyntet på sedvanlig vis med blant annet “Glashütte-ribbing”, anglage, perlage, juveler i gullkrager og blånerte skruer. I alt 397 deler smeltet sammen i urverkskunst med balansekloben dekorert med jubileumstallet «25» som vanlig.

Tanker
Grand Lange 1 «25th Anniversary» blir nettopp en storebror til Lange 1 «25th Anniversary». Tankene mine blir derfor de samme som da jeg fikk sett minste utgave på årets SIHH; Personlig er ikke fremsiden, med den utstrakte bruken av blå farge, noen umiddelbar favoritt, men klokken holder enormt høy klasse på alle elementer og urverket er nydelig dekorert. I jubileumskolleksjonen har jeg som nevnt likt de mer «rotete» skivene langt mer enn de uten mye detaljer. Denne føyer seg derfor litt inn i rekken som de litt mer kjedelige etter min mening, men det er og blir en smakssak.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.