fbpx

Jaeger-LeCoultre – Master Grande Tradition Tourbillon Céleste

Fra tid til annen virker Jaeger-LeCoultre interessert i å bevise at de fortsatt virkelig er “la Grande Maison” og fortjent til sin tittel som “urmakernes urmaker”. Årets filmfestival i Venezia var en slik anledning, som samtidig markerte selskapets 15. år som offisiell partner – og selskapet dro frem en horologisk drømmeklokke i ny drakt!

Jaeger-LeCoultre – Master Grande Tradition Tourbillon Céleste

Master Grande Tradition Tourbillon Céleste som klokke er ikke helt ny og har tidligere vært tilgjengelig for de bemidlede klokkesamlere, men årets utgave gir oss et litt renere og enklere uttrykk. Fortsatt er hovedelementene til stede, med en skive som viser stjernebildet fra den nordlige halvkule som hovedingrediensen. Den roterende skiven gjør én full rundt på uvanlige 23 timer, 56 minutter og 4 sekunder – som er middelverdien av jordens sideriske døgn (stjernedøgn). Dette er et mål for jordens posisjon i rotasjonen om sin egen akse og mot stjernenes (og ikke solens) bevegelse.

Annonse

Stjernebildet er forøvrig utført med Super-LumiNova® som også gjør at man får en ganske fascinerende selvlysende effekt i mørke omgivelser. Månedene og de 12 stjernetegnene ligger som en krans rundt skiven, mens en liten gullmarkør beveger seg i sirkel (én runde per år) for å vise hvor vi befinner oss i denne alternative og gamle stjernekalenderen.

Urkassen er mer moderne på nyutgivelsen og er i følge Jaeger-LeCoultre selv en del av det nye designet som ble lansert under årets SIHH – og som man så på den høyst avanserte Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel. Fysiske mål er 43 millimeter i diameter, produsert i hvitt gull og flere forskjellige metoder av finisjering er benyttet, herunder “satengfinish” og “mirror polish”. Den blå hovedfargen på skiven ser ut til å matche det hvite gullet ganske formidabelt og gjør klokken, etter min mening, mer moderne enn den tidligere utgaven i gult gull. Oppgitt vanntetthet er til uventede (i positiv forstand) 50 meter.

Orbital Flying Tourbillon
Urverket er (selvsagt) produsert “innomhus” hos Jaeger-LeCoultre og de 334 delene utgjør Caliber 946, hvor en flyvende tourbillon (orbital flying tourbillon) konkurrerer med stjernehimmelen om oppmerksomheten. Baksiden er i stor grad lukket i sin konstruksjon, men finisjering og kvalitet virker å være på høyt nivå og med flere flotte detaljer og ulike teknikker. Urverket trekkes for hånd og gangreserven oppgis til 45 timer.

Pressemeldingen fra Jaeger-LeCoultre sier ingenting om pris, men vi antar at dette horologiske kunstverket havner langt opp på skalaen. Totalt vil kun 28 eksemplarer bli tilgjengelig.

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til Jaeger-LeCoultre!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.