fbpx

Omega har åpnet nytt museum!

Omegas museum har lenge vært et lite pilgrimssted for entusiaster og samlere. Lokalisert like ved selskapets hovedkvarter i Biel har man nå bygget helt nytt – og resultatet er et svært moderne og større museum for de besøkende!

Omega Museum

Den helt nye bygningen, navngitt “La Cité du Temps” er designet av den japanske arkitekten Shigeru Ban og består av store glassflater kombinert med lyst sveitsisk tømmer. Stilen virker å være velkjent “moderne Omega”, naturlig nok ettersom samme arkitekt også var delaktig i utformingen av den nye fabrikken som nylig ble åpnet, og hele bygningen strekker seg over fem etasjer.

Annonse

Museet befinner seg i andre etasje, og i samme bygning finner man også snart Swatch Museum samt utstillingslokaler hvor man vil variere innholdet, så her kan besøkende trolig bruke lang tid for å fordype seg i urmakerhistorie. Etter hva jeg forstår er ikke alt i bygningen helt ferdigstilt, men arbeidet pågår i disse dager.

Omega har egne seksjoner som hedrer mange ulike epoker og høydepunkter, herunder selvsagt deres rolle i Apollo-ekspedisjonene. I tillegg er det egne utstillinger dedikert til deres samarbeid med agent 007 og samarbeidet med de olympiske lekene. På bildene kan man i tillegg se et langt (50 meter) utstillingsmonter formgitt som en klokkelenke, samt en gigantisk Omega Speedmaster. Også Co-Axial-urverket, som nærmest har blitt et eget varemerke for Omega, virker å bli viet mye plass.

Museet er åpent alle dager, med unntak av mandager, og adressen er Nicolas G. Hayek Strasse 2, 2502 Biel/Bienne, Sveits. I følge de offisielle nettsidene er det gratis adgang, så her er det nok reiseutgiftene som blir den største utfordringen for oss nordboere.

Mer informasjon om det nye museet finner du på de offisielle nettsidene til Omega!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.