fbpx

A. Lange & Söhne Little Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”

Med ti modeller lansert gjennom året skulle A. Lange & Söhne feire 25 år med sin ikoniske Lange 1. Nest siste modell er den mindre, men likefremt vakre Little Lange 1 Moon Phase. Den mottar samme blåhvite behandling som alle de andre klokkene i serien, mens esset i ermet er den håndgraverte månefasen vi også så på Grand Lange 1 Moon Phase!

A. Lange & Söhne Little Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”

For den uinnvidde leser kan nok antallet modeller i Lange 1-familien gå litt i surr, men det nærmer seg nå altså slutten på de totalt ti forskjellige referansene som står for den totale jubileumskolleksjonen. Første utgave var Lange 1 i 250 eksemplarer, mens resterende har kommet i 25 utgaver hver. Faktisk er det nå kun den meget avanserte Lange 1 Tourbillon som gjenstår. For den niende, og da nest siste i rekken, er altså månefaseutgaven av Little Lange 1. Og helt i likhet med standardutgaven er det altså snakk om en mindre variant av Lange 1 – kanskje spesielt myntet på et kvinnelig publikum. Månefaseutgaven måler nøyaktig det samme som Little Lange 1 uten månefase, altså en reduksjon fra standardmodellen Lange 1 fra 38.5 x 10.7 til 36.8 x 9.5 millimeter. Beskjedne tall som likevel gir en merkbar forskjell på håndleddet.

Annonse

Jeg kjenner jeg er litt lei av å gjenta det, men klokken fortsetter helt i samme gate som alle de andre, med en “argenté”-skive produsert i rent sølv, finisjiert slik at den ikke er helt blank, men har en ru struktur. Underskivene er grålige med et sirkulært mønster som skaper kontrast mot hovedskiven. Det som imidlertid er litt spennende å se er at man har valgt å benytte en håndgravert månefase på denne utgaven, fremfor den «vanlige» som faktisk ble benyttet på Lange 1 Moon Phase. Det betyr at det kun er den største utgaven, Grand Lange 1 Moon Phase, og denne minste som har den spesielle og stilige detaljen.

Urverket trekkes for hånd og er deres eget L.121.2. Dobbelt fjærhus sikrer 72 timers gangreserve og selv om nærmest alle de 441 delene (!) er dekkes av trekvartsplaten får man likevel masse pene detaljer. Balansekloben er, på tross av sin beskjedne størrelse, dekorert vakkert med «25» som for anledningen er fylt med blå farge.

Avsluttende tanker
Lanseringen av Little Lange 1 Moon Phase bød ikke på de store overraskelsene, men personlig liker jeg at de har valgt den spesielle håndgraverte månefasen. Alt annet er i kjent stil og for meg blir det litt for mye blått og hvitt til at jeg lar meg begeistre voldsomt, samtidig som jeg tror dette egentlig kan fungere bedre på mindre klokke som dette enn de største? Uansett kan man ikke si noe på verken kvalitet eller utførelsen som holder kjent standard fra A. Lange & Söhne.

Nå er jo faktum at man i skrivende stund, etter at Tidemann Urmakermester stengte dørene, ikke har noen norsk forhandler for A. Lange & Söhne. Det gjør at man må til utlandet om man ønsker å sikre seg denne eller andre utgaver.

Mer på de offisielle nettsidene til A. Lange & Söhne!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.