fbpx

Omega Speedmaster – “Limited Edition 2018”

At Omega planlegger nye spesialversjoner av sin legendariske Speedmaster er vel knapt noe som hever øyebryn blant mange av klokkeentusiastene. Men at de allerede nå har tatt kontakt med personer som stod på venteliste for fjorårets Speedy Tuesday, og annonsert at nye utgaver er på vei, er kanskje litt mer uvanlig?

Om vi ser på Omega og deres markedsstrategi er det liten tvil om at limiterte utgaver er noe det satses svært mye på. Enkelte vil, kanskje med rette, hevde at antallet spesialutgaver som kommer ut fra fabrikken i Biel er på et nivå som begynner å fungere mot sin kanskje eksklusive hensikt? Nå har direktøren sendt ut e-post hvor det annonseres (minst) én ny utgave av Speedmaster i 2018 og han lover samtidig mottakerne å komme langt frem i køen.

Illustrasjonsskisse – Horae

Annonse

Omega Speedmaster
Det er ingen tvil om at Omega Speedmaster er en av verdens mest ikoniske klokker og “standardutgaven”, også kjent som Omega “Moonwatch” er kanskje den mest kjente av de alle. Men Omega er på ingen måte fremmed for å lansere spesielle utgaver av sin legendariske kronograf, og spesielt har mange av Apollo-ekspedisjonene har fått en rekke modeller tilegnet sin bragder.

For året 2017 var det ikke bare “Omega Speedy Tuesday” som ble lansert som limitert utgave av Speedmaster. Omega lanserte i tillegg en egen utgave som feiret Speedmasters 60-årsjubileum, samt en minneutgave for å feire 45-årsjubileet til Apollo 17 og Gene Cernan. I tillegg kommer (enda mer) spesielle modeller som utgaven som ble tildelt som pris under årets Starmus-festival i Trondheim.

Med et såpass stort antall limiterte utgaver som man har sett fra Omega de siste årene, kan man saktens forstå at mange har vært kritiske på de ulike klokkegruppene på sosiale medier. Mange virker å miste interessen når man ser nye spesialversjoner nærmest i hvert nyhetsbrev fra Omega, og det er litt interessant å se den enorme forskjellen i strategi om man sammenligner med deres kanskje største konkurrent, Rolex. Likevel har merket en slik posisjon i markedet at mange av de limiterte utgavene holder seg godt i pris og også tidvis øker prisen på bruktmarkedet. Dette gjelder dog ikke alle, og ofte har det vært litt vanskelig å spå hvilke utgaver som vil slå an og være gode “investeringer” for fremtiden. Ser man på de historiske dataene er det dog ofte slik at det er (sjeldne) normalutgaver som oppnår den største ettertraktelsen og dermed de beste prisene, da klokker som selges som samlerobjekter allerede ved lansering, gjerne vil bli tatt vare på i større grad.

Omega Speedmaster Limited Edition 2018
Med e-posten fra Omegas CEO, Raynald Aeschlimann, er det helt på det rene at Omega også i 2018 kommer med minst én ny spesialutgave av Omega Speedmaster. E-posten virker å være sendt til alle de som stod på venteliste for å kjøpe Omega Speedy Tuesday, og lover også en plass langt frem i køen for den kommende utgaven. Hva utgaven vil “hedre”, hvor mange eksemplarer det vil produseres eller annen informasjon fremgår imidlertid ikke. Med Omega sitt 170-årsjubileum i 2018 kan man jo kanskje spekulere i noe som vil feire dette? Aeschlimann refererer til utgaven som “our 2018 edition”, så kanskje er det kun denne éne som vil bli lansert dette året?

As a way of saying thank you for your support in 2017, we’d like to place you at the front of the queue for our exciting new Speedy to be released this year. Whether you’re a new owner, or on the waiting list, we know you’re a passionate Speedy fan and you’re going to love our 2018 edition – E-post, Raynald Aeschlimann

Ettersom e-posten er sendt direkte til kundene, er det naturlig å tenke at utgaven som Aeschlimann refererer til, vil bli solgt online og direkte til kundene, altså med en bestillingsprosess litt “utenfor” de autoriserte forhandlerne. Dette ble gjort første gang i fjor med Speedy Tuesday og utviklingen virker å gå mot mer og mer salg via internettkanaler enn man så for få år siden. Vi kommer til å følge nøye med og oppdaterer så fort det kommer mer informasjon om nyutgivelsen.

Hva er dine forventninger til den nye utgaven? Legg gjerne igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.