fbpx

Oppsummering: Horae 2017!

Nå nærmer 2017 seg slutten med stormskritt, og det er på tide å ta en rask titt på året som har vært. For oss her på Horae har året vært utrolig spennende, først og fremst siden dette var året vi lanserte nettsiden, men også med alt av klokkerelaterte nyheter vi har vært vitne til. Vi tar en rask gjennomgang av de kanskje viktigste!

24. april var en merkedag for oss her på Horae. Da ble nettsidene for første gang lansert, og vi var selvsagt svært spente på responsen. Rune gjorde sin inntreden som skribent med sin artikkel om sin «frivillige vei inn i galskapen«, og vi fulgte opp med en inspirasjonsartikkel om en av verdens mest ikoniske klokker, nemlig Omga Moonwatch.

I mai ble vi vitne til at det ble satt nye auksjonsrekorder for Rolex og fikk vi også en unik mulighet til å komme tett på alle Basel-nyhetene fra Rolex. Senere samme måned skrev vi litt om det som nok ble en av årets aller mest omtalte klokker, nemlig Omegas «Speedy Tuesday». Før vi rundet av måneden fikk vi også tatt en besøk på «TID»-messen og fikk der tatt en første titt på Bruvik Pulpit Rock.

Annonse

Sommermåneden juni startet med at vi nådde våre første 100 likerklikk på Facebook, samt det som ble en av årets virkelig store snakkiser, nemlig at Paul Newmans egen Rolex «Paul Newman» Daytona skulle selges. I kjølvannet kom også Jackie Kennedys Cartier Tank for salg. Vi skrev også litt om hvorfor vi faktisk interesserer oss for klokker, samt tok en titt på de første signalene om Zenith’s nye energipatent. I en av våre mer dyptgående artikler, tok vi en titt på hvor mange Omega Speedy Tuesday som faktisk skulle leveres i Norge, før redaktøren kastet rundt seg med (krasse) meninger om «Edle smartklokker«.

Sent (men godt?) kom vi med våre tanker om gode kandidater for «Sommerklokka 2017«. Vi ble også offisiell partner med Watchstars, før vi lanserte vår første trekning/konkurranse, som ble veldig godt mottatt av våre lesere! Sommeren fortsatte med lansering av vår egen YouTube-kanal, samt redaktørens (igjen sterke) meninger om revolusjon og re-design. August fortsatte med intervju av Lars Petter som med sin komplette Rolex Comex ble årets mest leste artikkel og vi så også på noen nydelige minimalistiske dressklokker.

Utover høsten feiret Cartier Tank 100 år og vi så litt på Omega Speedmaster som fylte 60 år. Zenith lanserte også sin første klokke hvor deres nye oscillator faktisk ble benyttet, og et av de virkelig store høydepunktene i klokke-Norge, Oslo Watch Fair ble annonsert! Vi avholdt vår andre konkurranse og giganten Patek Philippe lanserte nye og tidsriktige nettsider.

Oktober var måneden hvor Vacheron Constantin lanserte nye klokker med «triple calendar» og vi tok et litt mer dypdykk i Paul Newman og hans kobling til Rolex Daytona. Det var også måneden hvor Oslo Watch Fair faktisk ble arrangert, hvor vi selvsagt var tilstede. Slutten av oktober markerte prisrekorder både for Omega, men også for armbåndsur generelt da Paul Newmans Daytona gikk under hammeren for en pris på ca. 145 millioner norske kroner.

Tidsnok for julerushet skrev vi også om «Juleklokka 2017» og i november kunne vi også ta en sniktitt på Omegas nye fabrikk. Chopard vant Aiguille D’Or på GPHG og vi fikk besøkt Dresden, Glashütte og A. Lange & Söhne på det som nok var vårt høydepunkt for året! En Omega, som viste seg å være verdens første armbåndsur med tourbillon ble også solgt til rekordpris, og vi kunne feire milepælen 1000 følgere på Facebook!

Vår hittil absolutt største konkurranse, hvor man kunne vinne en Bruvik Svalbard Navigator, ble lansert og vi tok en titt på boken «A Man & His Watch«, før vi tok fatt på julemåneden desember. Her så vi på IWC’s jubileumskolleksjon for deres 150-årsjubileum, samt skrev om funnet av en gammel Omega Speedmaster som var benyttet under Apollo-programmet. Vi tok også en prat med mannen bak Bruvik Fine Timepieces, Rune Bruvik og så på vinnerne av årets Watchstars. Rune gjorde seg også noen tanker om «Damer & Ur» og redaktøren begynte som moteblogger da han skrev om å møte julen med stil. Vi ble også vitne til at Piaget tok tilbake tronen som produsent av verdens tynneste automatiske klokke med sin Altiplano Ultimate 910P.

Alt i alt har det vært et meget begivenhetsrikt år for oss i redaksjonen og vi gleder oss til å ta fatt på 2018!

Vi lover å bringe deg interessante nyheter og artikler gjennom hele året som kommer!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.